Kamila Špráchalová si vymyslela jednoduché a lehké menu. Rozhodla se servírovat menší porce, protože jsou všichni po dvou dnech přejedení. Na co se tedy mohou její kolegové těšit? Jako předkrm Kamila vybrala zeleninový salát s cizrnou, poté bude následovat slepičí vývar zahuštěný kuskusem, hlavní chod budou krůtí řízky se speciálním bramborovým salátem a večeři završí moučníkem z ovoce – zámeckou hruškou.
Jako velká příznivkyně biopotravin Kamila původně chtěla koupit na polévku biokuře, ale nestihla to. Nakonec vybrala malé kuřátko z přírodního chovu, které podle jejích slov nebylo uměle vykrmené. Taky vysvětlila svou zásadu tří barev: „Do polévky vždycky dávám petržel, protože je bílá, mrkev jako červenou barvu a nať petržele doplní zelenou. Pro mě je důležité nejen to, jak jídlo chutná, ale taky, jak vypadá, mám ráda při vaření barvy.“
Když přijeli hosté, usadili se kolem jídelního stolu a obdivovali interiér chalupy, jejíž malebnost některým trochu kazil jen fakt, že je od Prahy vzdálená 170 kilometrů. Zatímco Kamila restovala maso a dávala do trouby péct moučník, hosté přikusovali úžasný místní chleba, který si někteří namáčeli v řeckém olivovém oleji, jiní mazali bylinkovým máslem. A chválili a chválili.
„Mám za sebou dvanáctihodinové natáčení seriálu a dvouhodinovou jízdu autem sem a pořádně mi vyhládlo, ani se nehnu. Obzvlášť když mám před sebou ten úžasný chleba,“ prohlásil Jiří Adamec. A pořád přikusoval krajíce, přestože ho Pavel Soukup varoval, ať si nechá nějaké místo na avízované menu.
Kamila vtipkovala, že si pro své hosty původně vymyslela aktivní zábavu. Pánové by jí třeba mohli nasekat dřevo. Když ale začal Pavel Soukup líčit, co se stane téměř pokaždé, když vezme do ruky sekyru, a že na tyto momenty nikdy nezapomenou hlavně jeho rozseknuté holeně, Kamila byla ráda, že vymyslela něco jiného.
Nenechte si ujít premiérový díl pořadu Prostřeno! s režisérem a herci seriálu Cest domů již zítra v 18.00 na Primě.