Pondělí – servírka Veronika (23)
Mladá maminka čeká druhé dítě a moc jí nechutná. Jídlo soupeřů je podle ní příliš kořeněné. Podává vepřové na chilli a medu a jako bývalá servírka sklidí pochvalu za péči o návštěvu.
Úterý – námořník Standa (54)
Snad se nebude večeřet v přístavišti hausbótů v Podolí? Ale ano, rybář Stanislav si nechal vyrobit loď, na které z romantických i úsporných důvodů bydlí. V kuchyňce uvaří polévku z hlívy a candáta v těstíčku. Veronika houby nejí a dělá se jí špatně. Pozře připálenou rybu z nové pánve?
Středa – ambiciózní Lucie (26)
Mladá paní také naplánovala večer v námořnickém duchu. Zkazí jí náladu, že přišla na řadu až jako druhá? Nebo napře síly, aby „menu z podpalubí“ dopadlo lépe než Standovo? Stejně to schytá za brambory a špinavé sklenice.
Čtvrtek – pohodář Milan (35)
Ve funkcionalistickém bytě se chystá italsko-francouzská hostina. Vitello tonato – to znamená kohoutek na víně – a dort z mascarpone mají šance na úspěch. Hostitel si ale nechá pro sebe, že v omáčce na telecí jsou ančovičky a kapary. Pórková polévka nejede Lucii, alkohol v hlavním chodu zase Veronice a Tereze.
Pátek – kreativní Terezie (57)
Dá se Tereza dohromady se Standou? Na vlastnoručně vyšívaném prostírání přistanou předkrm à la bomba, plněná kuřecí stehna a rozmarýnové brambory. Závěrečné pusinky budou málo sladké. Stejně jako hostitelčina ústní kritická bilance.
Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/prostreno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.