Pondělí: zpěvačka Vlaďka (45)
Zralá jazzová zpěvačka si věří. „Mám našlápnuto na vítězství,“ říká sebevědomě dlouhovlasá blondýna, která swinguje i u vaření. Uvědomuje si, že kdo nemiluje maso, má v pondělí smůlu. Vlaďčino menu je jako ona sama. Nejstarší účastnice z Plzně to má ráda ostré. Velkorysé, barvité, vtipné, neupejpavé. Není formální, zato pobaví. Těšila se na muže, protože její syn, který se dostal na medicínu do Prahy, odchází z bytu a Vlaďka osiří. Jediným mužem týdne ale bude pianista, kterého si přivedla, aby večeři okořenila troškou jazzu. Milovnice barevných šál je přesvědčená, že má co nabídnout. Na cestách po světě nasbírala mnoho receptů. Ocení to její hosté?
Úterý: maminka Světlana (34)
Druhý panelákový byt, do nějž se v úterý diváci podívají, stojí v městečku Blovice, kde žije čtyřnásobná maminka Světlana. S rodinou se přestěhovala na Plzeňsko přede dvěma roky z Vysočiny. Vyučená pánská krejčová je na mateřské, momentálně ji nejvíce zaměstnává dvouletý Tomášek. Vaří hodně a často, v kuchyni jí pomáhají tři dcery. K vaření a české kuchyni má kladný vztah, její maminka je vyučená kuchařka. Světlana bere soutěž, kam ji přihlásil manžel a zároveň její nejspokojenější strávník, jako osobní výzvu. Muž jí dokonce den před natáčením zakoupil nový sporák. U nich doma prý bez výhrad platí rčení, že láska prochází žaludkem.
Středa: zubní laborantka Lucie (27 let)
Lucie se jmenuje Hladová, hladovět u ní ale nikdo nebude. Středeční byt 3 + kk je perfektně uklizený, protože ho obývá milovnice pořádku a prosté krásy. Na svém moderním bydlení si tmavovlasá zubní laborantka hodně zakládá. Všechno musí být na svém místě. Zatím žije s novomanželem a pejskem, moc by si ale přála, aby do prázdného pokoje brzy přibylo miminko. Z její touhy po harmonii vzniklo uměřené a lákavé menu, jehož zlatým hřebem bude hovězí na víně a brusinkách. Konkurentky se bojí, že hovězí zůstane tvrdé. Jsou takové obavy na místě? Kromě pořádku věří Lucka na domácí stravu, takže je ve vaření docela zběhlá. Inspiruje se kulinářskými časopisy, do pokrmů prý ale vždy kromě srdce přidá i kousek fantazie.
Čtvrtek: podnikatelka Jitka (29)
Jitka ráda vaří, zaplatila si i kulinářský kurz. Ve čtvrtek se rozhodla pro francouzsko-španělské menu. Po pravé cibulačce podává burgundské hovězí. Vše zahájí předkrm – španělské chuťovky tapas. Skvělé sýry, sušená šunka a rajčata, plněné papričky a další dobroty jsou ovšem kupované. Jak se na to zatváří soupeřky? Nediskvalifikuje hostitelku hotové občerstvení? Jitka si zvolila ošemetný moučník – čokoládovou pěnu. S podobným meníčkem šlape na paty Lucce. Adéla, která se bojí, že čtvrteční večeře bude nudná jako u paní učitelky, ocení, že se ke každému chodu podává jiné víno. Vadí jí však, že ho hostitelka nalévá do stejných skleniček. Jak soupeřky ocení Jitčin kulinářský výlet do jihozápadní Evropy?
Pátek: cestovatelka Adéla (28)
Adéla má za sebou hodně cest a jedno nepovedené manželství s Arabem. Ze světa se vrátila k mamince, s níž žije v jednom bytě. Studuje na zubní techničku a věnuje se výtvarnému umění. Krásná sexy malířka a sochařka je nespoutaný živel, který se opravdu nedá přehlédnout. Miluje vaření a každý, kdo uvidí její páteční večeři, tomu uvěří. Rozhodla se zariskovat s degustačním menu. Má sedm chodů a skládá se ze tří předkrmů, tří hlavních jídel a ovocného moučníku. Nekonvenční a vášnivá Adéla tak soupeřky spíš zaskočí, než ohromí. Zvládne návštěva smršť chutí? Soupeřky dostanou úhledně servírované speciality turecké, italské, španělské. Kvůli vaření však Adéla nestíhá roli hostitelky a prodlevy mezi jídly narůstají. Kdo si nakonec v pátek odnese 25 000 korun?
Uvidíte od pondělí do pátku na Primě. Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/prostreno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.