Pondělí: lahůdková Jarka (35)
Prodavačka z lahůdek připraví pro zatím neznámé hosty lahůdkový večer v domku poblíž Kadaně. Jaroslava sbírá, vystřihuje a nalepuje si do sešitů recepty z časopisů. Je puntičkářka, a teď navíc pěkně vystresovaná, aby všechno dopadlo, jak má. Navenek ale milé šikulce Jarce všechno pěkně odsýpá od ruky. Jen Kateřina najde v její polévce vlas a v úvodních toastech česnek, který nesnáší.
Úterý: maminka Vlasta (27)
Největším zájmem téhle mladé, ale zralé ženy je devatenáctiměsíční dceruška Barbora. Vlasta si naplánovala stejný moučník jako Jarka. První účastnice jej však pojmenovala řezy Macecha, druhá Nebeské vlny. Bude božsky nazvaný pokrm lepší? Čerstvá ústecká náplavka Vlasta zvolila pro svůj salát nezvyklou kombinaci s hruškou a jako hlavní chod vybrala vepřovou kotletu na houbách. Nebudou houby vadit Kateřině? Neohodnotí její citlivoučký žaludek večeři jako moc těžkou?
Středa: návrhář Martin (19)
Reklamní agent a student oděvního designu Martin stihne během týdne změnit účes a získat si sympatie dam. Do soutěže se přihlásil kvůli babičce, která nedůvěřuje jeho kulinářskému umění. Ve Střekově ale rozhodne názor soupeřek. Přesvědčí je zelenina v barvách italské trikolory, zelňačka a „kuřecí orgie“? Martinovi se utrhne ruka s ostrým kořením. A cibulí, kterou Katuška rovněž nejí, též nešetří.
Čtvrtek: kadeřnice Kateřina (25)
Dvojnásobná maminka z Chomutova sice skoro nic nejí, ale večerní návštěvě přichystá kalorickou bombu. Je totiž vyznavačkou české kuchyně. Kuře s nádivkou doprovázejí na talíři bramborový knedlík, špenát a zelí. A navrch ještě štrúdlík, k němuž si Jana spontánně přidá porci šlehačky. Ta však skončí i na pestře vymalovaných zdech a hostitelčině blůzce. Vezme to sportovkyně Kateřina u sebe doma sportovně?
Pátek: účetní Jana (35)
Tichá voda Jana miluje svou práci, za níž denně dojíždí z Ústí do Prahy. Má ráda společnost, i když sama je introvert. Kreativní hostitelka upeče domácí houstičky a vyrobí vlastní tvaroh. Trochu však nestíhá. Pomůže jí dcera? Jana miluje indickou kuchyni, ale na páteční finále připravila rustikální tabuli se třemi druhy grilovaných mas a špenátovou polévku s lososem. Ryba chtěla na poslední chvíli zřejmě odplout z hrnce, který se rozlil po celé plotně. Kdo se nakonec stane severočeským hostitelem týdne, uvidíte v dalším týdnu s pořadem Prostřeno již od 11. dubna!
Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/prostreno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.