Prvotřídní kvalita digitálního tisku Canon: certifikát ISO

[Tisková zpráva] Tiskový certifikát ISO/CD 12647-7 získala produktová řada Canon imagePRESS. Vstupní testy základních tonerů opakovaně prokázaly kvalitu digitálního tisku Canon. Canon na zisku tiskového certifikátu ISO úzce spolupracoval s německým Fogra institutem.

Praha, 26. března, 2009 – Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes oznámil, že řada tiskáren imagePRESS získala certifikaci ISO/CD 12647–7. Tato norma definuje kvalitu digitálního nátisku a stanovuje podmínky pro sesouhlasování nátisku a tisku. Certifikát tak garantuje stabilní konzistenci barev tisku za každých okolností.

Certifikaci podle normy ISO/CD 12647–7 získaly tiskárny Canon imagePRESS na základě úspěšného absolvování opakovaných testů kvality tiskových výstupů. Testy se zaměřily na fungování sady základních tonerových systémů během sledovaného časového úseku. Pečlivé testy připravili distributoři tiskových řešení a jejich zákazníci.

Při certifikaci Canon úzce spolupracoval s německým Fogra institutem. Testy úspěšně prošly nejen tiskárny imagePRESS C1+, imagePRESS C6000 a imagePRESS C7000VP, ale i tiskový server a i1 Process Control, což je nástroj na řízení barvy tisku na polomatných a lesklých médiích.

Petr Jetel, odpovědný ve společnosti Canon CZ za oblast produkčního tisku říká: „Zákazníci dlouhodobě oceňují vysokou kvalitu, kterou jim přinášejí naše digitální tisková řešení. V polygrafii jsou ale nezbytné i záruky kvalitativních standardů od mezinárodních autorit. Certifikace podle ISO/CD 12647–7 našim zákazníkům zaručuje, že tiskové výstupy z řešení Canon imagePRESS dosahují těch nejlepších možných výsledků.“

Andrea Kraushaar (MSc), vedoucí Oddělení Tisku ve Fogra institutu, říká: „Jsme nadšeni ze spolupráce se společností Canon, protože jsou jedním z prvních výrobců, kteří testují v souladu s ISO/CD 12647–7. Dosáhnout těchto standardů není jednoduché a zahrnuje významné množství investic, úsilí a vůle. Během nejrůznějších testů jsme viděli mnoho systémů selhat. Proto je pro Canon velký úspěch, že celá řada imagePRESS získala prestižní ISO certifikát.“

Mezinárodní Organizace pro Standardizaci (ISO) je světově nejrozšířenějším garantem mezinárodních standardů ISO. Zahrnuje síť národních institutů ve 160 zemích světa, buduje most mezi veřejným a soukromým sektorem a kombinuje potřeby obchodníků a široké společnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).