Zákazníci si raději koupí herní konzolu než samostatný Blu-ray přehrávač, vyjde to levněji

[Tisková zpráva] Společnost Electro World, největší elektroobchod u nás, vítěz ankety „Obchodník roku elektro“ pro rok 2007, upozorňuje na nový trend, kdy si zákazníci pořizují raději herní konzulu vybavenou Blu-ray než samostatný Blu-ray přehrávač.

Doba čtení: 1 minuta

Sony tradičně přichází s PlayStation 3, nyní v třetí generaci za 8900 korun. Jedná se o jednu z nejdostupnějších herních konzolí, kterou si zákazníci v Electro Worldu vybírají. „Jedním z důvodů je také to, že PS3 obsahuje standardně Blu-ray mechaniku, jejíž pořízení jako samostatného zábavního zařízení přijde na zhruba 9 tisíc korun, podle typu. Uživatelé tak vyřeší dva úkoly najednou: pořídí si Blu-ray přehrávač pro svou HD televizi a současně herní konzolu pro zábavu svou i dětí,“ doplnil Jiří Klíčník, generální ředitel společnosti Electro World Česká republika.

Jiří Klíčník také představil zábavní sortiment společnosti: „Electro World má v nabídce všechny světově úspěšné herní konzoly Microsoft Xbox 360, Sony PlayStation 3, Sony PSP i Nintendo Wii. Všechny jsou stále oblíbenější než hraní her na počítači, protože se snadno ovládají a nevyžadují znalosti technologií. Uživatel jednoduše vloží disk a může si hrát.“

Herní konzoly mají oproti hraní her na počítači výhodu v tom, že nevyžadují složitou instalaci her, snadno se používají a jsou vždy dostatečně výkonné, aby se na nich daly hrát ty nejnáročnější hry. Herní konzola Microsoft Box 360 je nyní k mání v Electro Worldu již od 4999 korun ve verzi Arcade, za 7499 korun ve verzi Premium (obsahuje například rozhraní pro bezdrátovou síť) a za 9999 korun ve verzi Elite vybavené 120GB diskem, rychlou sítí a možností hraní po síti.

Herní konzola Nintendo Wii není sice tak sofistikované zařízení jako předchozí dvě, ale používá speciální bezdrátové ovládání, takže si zahrajete například golf, box a jiné hry, jako byste hráli proti skutečnému soupeři. Pro její ovládání musíte použít celé tělo. Právě gyroskopické ovládání odlišuje Wii od ostatních. Pro všechny konzoly existuje bohatá výbava příslušenství.