Ředitel ESETu se zařadil mezi 25 nejinovativnějších IT lídrů

[Tisková zpráva] „Nikdo nevytváří lepší technologii pro boj s viry, nikdo se k němu za dvacet let ani nepřiblížil. Má technické i obchodní know-how,“ napsal CRN, mezinárodní periodikum zaměřující se na oblast IT byznysu, o generálním řediteli ESETu Miroslavu Trnkovi. Trnka v žebříčku nejinovativnějších IT manažerů, který sestavuje právě CRN, obsadil čtvrtou pozici.

„Umístění v žebříčku CRN je velkým oceněním nejen pro mě. Je to pocta pro celou společnost ESET, která se do hodnocení dostala jako jediná slovenská firma. Zásluhu na úspěchu má celý tým – tým nejtalentovanějších lidí v branži,“ reagoval Trnka.

ESET je dnes ve čtvrté stovce nejrychleji rostoucích technologických společností v regionu EMEA čili v Evropě, na Blízkém východě a v Africe. Podle letošního žebříčku Deloitte Technology Fast 500 EMEA zaznamenal ESET za minulých pět roků 530procentní růst a je tak 25. nejrychleji rostoucí technologickou společností ve střední Evropě. Slovenský týdeník TREND před časem ESET ocenil titulem „Firma roku“, a to rekordně potřetí za sebou.

Seznam Top 100 lídrů  podle magazínu CRN čítá osobnosti, „které díky technologické vizi, strategické bystrosti a odvážné obchodní strategii navždy změnili nejisté technologické odvětví“. Nominaci do žebříčku obstarali prodejci a ředitelé předních společností z oboru, konečný seznam potom sestavila redakce CRN – Everything Channel. Everything Channel je divizí UBM, mezinárodní společnosti pro mediální a marketingové služby.

O společnosti ESET

Společnost ESET, která byla založena v roce 1992, je světovým výrobcem bezpečnostního softwaru pro firemní klientelu a domácnosti. Je lídrem na trhu proaktivní detekce počítačových hrozeb. Díky technologii ThreatSense.Net® sbírá ESET data od dobrovolných uživatelů z celého světa, a tak okamžitě reaguje na nové hrozby. Produkty ESET Smart Security a ESET NOD32 Antivirus patří mezi technologickou špičku, protože negenerují téměř žádné falešné poplachy. ESET NOD32 Antivirus byl podle nezávislé organizace AV-Comparatives nejlepším antivirovým produktem na světovém trhu v letech 2006 a 2007 a do první trojky se dostal i v roce 2008 a 2009. Rekord drží i v ocenění VB100, které vydává další vysoce respektovaná nezávislá testovací organizace – Virus Bulletin.

ESET sídlí v Bratislavě, pobočky má v Praze, v Bristolu (Velká Británie), v Buenos Aires (Argentina), v San Diegu (USA) a v Singapuru. Zastoupení má ve více než 180 zemích světa. V roce 2008 otevřel vývojové centrum v polském Krakově. Firma patří podle žebříčku Deloitte Technology Fast 500 mezi nejrychleji rostoucí technologické společnosti v regionu Evropy, Blízkého východu a Afriky. Slovenský týdeník Trend ocenil v roce 2008, 2009 a 2010 ESET titulem „Firma roku“. Podle studie Best Employers in Slovakia 2009 se stal ESET druhým nejlepším zaměstnavatelem roku v kategorii malých a středních podniků především díky nadprůměrné úrovni motivace zaměstnanců.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).