Řešení D-Link povznáší správu IP dohledu na zcela novou úroveň

[Tisková zpráva] DNS-726-4 poskytuje spolehlivou, vysoce kvalitní funkčnost vzdáleného monitorovacího systému

Praha 20. srpna 2009 – D-Link, dodavatel end-to-end síťových řešení pro firmy i domácnosti, přináší na trh nový cenově dostupný síťový videorekordér DNS-726–4, který je navržen tak, aby pozvedl správu IP dohlížecích kamer na zcela novou úroveň z hlediska výkonu a snadnosti použití. Navzdory svojí nízké ceně a kompaktní velikosti je nový síťový videorekordér (NVR – network video recorder) napěchován pokročilými funkcemi pro nahrávání videozáznamu, ovládání kamer a dálkový přístup přes internet.

IP dohled se dnes ve stále vyšší míře používá jako efektivní bezpečnostní řešení, které nabízí sofistikované monitorování a kontrolu. Typickou implementaci představuje nasazení IP kamer spolu se síťovým videorekordérem (NVR), který pak tvoří kompletní nahrávací a přehrávací systém. NVR DNS-726–4 proto představuje ideální řešení, které nahrazuje drahý, zastaralý systém analogové technologie uzavřeného televizního okruhu (CCTV) a vedle jeho kvalit přináší navíc další výhody v podobě lepší dostupnosti, výstrah v reálném čase, výrazné úspory nákladů, prakticky neomezeného ukládání záznamů a zabezpečeného přenosu obrazu.

„Integrace IP technologií do bezpečnostních kamerových systémů je v dnešní době prakticky nevyhnutelnou samozřejmostí, pokud chceme kvalitně sledovat každý aspekt našeho podnikání a zároveň snižovat náklady,” uvádí Aleš Pícl, ředitel společnosti D-Link Česká republika.

Rozsáhlé funkce nahrávání
DNS-726–4 nahrává video až ze 4 lokálních nebo vzdálených síťových kamer. Pomocí dodávaného NVR softwaru D-Link D-ViewCam je možné spojit a ovládat celkem čtyři DNS-726–4 a sledovat obraz až z 16 kamer. Po nainstalování kamer se dá pomocí snadno konfigurovatelného časového rozvrhu nastavit nepřetržitý záznam nebo záznam v naprogramovaných časových intervalech. Tyto intervaly je možné nastavit pro každou kameru samostatně. DNS-726–4 umožňuje také spouštět záznam při vzniku nějaké události podle zadaných podmínek. NVR je možné nakonfigurovat tak, aby se při zaplnění prostoru na disku přepisovala automaticky nejstarší data, což umožňuje nepřetržité nahrávání.

Výkonná správa událostí
DNS-726–4 centrálně řídí digitální výstup, posílání varovných e-mailů a nahrávání pro všechny připojené kamery. Dále je možné monitorovat spouštěcí signály z funkce detekce pohybu nebo digitálního vstupu kamer. Tyto události budou zaprotokolovány a lze je využít také pro odeslání varovných e-mailů nebo aktivaci zařízení přes výstupní rozhraní. Pro hlášení událostí mohou uživatelé vytvořit seznam s několika kontaktními e-mailovými adresami. Přímý protokolovací systém řadí události podle časové posloupnosti, aby se daly snadno vyhledat.

Inteligentní přehrávání
Vyhledávání v nahraných datech může být únavné a frustrující. DNS-726–4 je proto vybaven funkcí inteligentního vyhledávání „Smart Search“, která umožňuje snadnou detekci významných událostí. Stačí zvolit cílovou oblast na videu a nastavit citlivost vyhledávání a Smart Search bude procházet databázi záznamů podle zadaných kritérií vyhledávání a hledat významné události. Kritérii pro vyhledávání mohou být například detekce pohybu, chybějící nebo zanechaný předmět, rozostření obrazu nebo zakrytí kamery. Po výběru požadovaného časového úseku záznamu může NVR okamžitě začít přehrávat. Záznam je možné přehrávat vpřed i vzad až šestnáctinásobnou rychlostí.

NVR DNS-726–4 se 2 diskovými sloty je určen nejen pro síťové kamery značky D-Link, ale pracuje také s výrobky firem Axis, Sony a Panasonic. Na našem trhu je již nový síťový videorekordér k dispozici.

O společnosti D-Link
D-Link, který slaví v tomto roce 23 let „budování sítí pro lidi“, dosáhla pozice jednoho z předních dodavatelů síťových broadbandových digitálních prvků pro hlasovou a datovou komunikaci a řešení pro digitální domácnosti, malé a střední podniky či velké společnosti. Celosvětově dodává 21 % všech LAN přepínacích portů a před ním se drží již jen společnost Cisco. D-Link byl nedávno zahrnut do přehledu nejúspěšnějších světových společností působících v oblasti informačních technologií v BusinessWeek Magazine „Info Tech 100“.

D-Link má zastoupení ve 20 zemích po celé Evropě s centrem v Londýně. Tento region je pro společnost strategicky důležitý a představuje jednu třetinu jejích globálních příjmů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).