Trend Micro ohlašuje řešení pro správu hrozeb pro rozpoznávání a zmírňování hrozeb, které útočí na interní sítě

[Tisková zpráva] New York, NY – 18. června 2008 – Společnost Trend Micro Incorporated (TSE: 4704), globální leader v oblasti zabezpečení internetového obsahu, ohlásila, že bude nabízet obsáhlé řešení pro správu hrozeb, díky němuž mohou velké podniky rozpoznávat, zmírňovat a spravovat hrozby vyskytující se v jejich interních sítích. Cílem je pomoci podnikům rychleji reagovat na riziko ztráty dat spojené s malwarovými aktivitami, výrazně snížit náklady na kontrolu škod a zlepšit jejich celkovou bezpečnostní situaci.

Nové řešení je navrženo od základu, aby bylo schopné identifikovat a reagovat na další generaci hrozeb. Monitoruje síť s cílem zachytit skrytý malware a škodlivé aplikace, které tradiční bezpečnostní produkty neodhalí, spolupracuje s internetovými službami pro správu hrozeb, díky čemuž je schopné provádět podrobnější analýzu hrozeb vyskytujících se v prostředí zákazníků a následně provádí čištění celé sítě a v nakažených koncových bodech prosazuje bezpečnostní pravidla.

Trend Micro Threat Management Solution využívá Trend Micro Smart Protection Network, infrastrukturu pro bezpečnost obsahu nové generace pracující v režimu cloud-client a navrženou pro ochranu zákazníků před webovými hrozbami. Nové řešení pomáhá zákazníkům dosáhnout:

• rychlejší reakci na rizika ztráty dat plynoucích z malwarových infekcí, které se snaží odesílat důvěrná data do internetu,
  • schopnost implementovat proaktivní plánování a správu bezpečnostní infrastruktury díky lepším znalostem slabých míst jejich sítě a nových hrozeb,
  • úsporu nákladů na odstraňování škod a kontrolu včasnější detekcí nových bezpečnostních hrozeb využitím pokročilé algoritmů pro behaviorální detekci a korelaci,
  • úsporu přenosových nákladů a zdrojů díky včasné detekci nebezpečných aplikací a služeb v síti,
  • vytváření podrobných zpráv, které umožní odhalit zdroj hrozeb a umožní IT administrátorovi rychlou reakci na incidenty, což povede k lepšímu umístění a využívání omezených IT prostředků,
  • snazší přístup k informacím o hrozbách a incidentech a jejich lepší správu pomocí centralizovaného řídicího portálu,
  • minimální přerušení provozu existujících služeb díky flexibilnímu nasazení mimo provozní pásmo.

Potřeba Threat Management Solution kvůli boji proti interním hrozbám
Prostředí hrozeb a způsob, jakým lidé pracují se průběžně mění. Podzemní zločinecká cyberekonomika přešla z éry virových nákaz k malwaru, který je velmi cílený, skrytý a zaměřený na profit. Zároveň došlo k tomu, že zaměstnanci podniků a organizací zvyšují svou mobilitu, oblíbili si přenosná USB zařízení a takové aplikace jako instantní messaging, sdílení souborů a streamování videa se stále více rozšiřují i do podnikové sféry. Taková kombinace znamená zhoršení práce IT administrátorů při zabezpečování interní sítě jejich podniku.

„Tyto nové hrozby vyžadují nejen extrémní rychlost při zajišťování ochrany před nimi, což je to, na co je Trend Micro Enterprise Security zaměřené, ale také inteligenci a široký záběr,“ uvedla Eva Chen, CEO a spoluzakladatelka Trend Micro. „Trend Micro Threat Management Solution pomůže našim zákazníkům získat jasný a ucelený přehled o stavu jejich bezpečnosti tak, aby mohli rychle odhalovat, zastavovat a napravovat hrozby. To jim ušetří čas, peníze a pracovní nasazení.“

Trend Micro Threat Management Solution – rozsáhlé řešení pro lepší odhalování, ochranu a správu hrozeb v interní síti
Threat Management Solution sestává ze dvou produktových sad – první je Threat Discovery Suite, která odhalí interní bezpečnostní hrozby v rámci sítě a vytvoří na míru sestavené zprávy o hrozbách a doporučeních jak těmto hrozbám čelit. Druhou je Threat Mitigation Suite, která funguje na základě informací poskytovaných monitorovacím zařízením a provádí čištění, prosazuje bezpečnostní pravidla a napravuje vzniklé škody. (Zákazníci, kteří si přejí zakoupit Threat Mitigation Suite, by si měli také pořídit Threat Discovery Suite.)

Trend Micro Threat Discovery Suite, první řešení, které bude uvedeno ve třetím čtvrtletí 2008 bude mít následující funkce:

• Detekce malwaru na síťové vrstvě umožňující zachytit malware, který se pokouší šířit nebo infikovat jiné uživatele, skrytý malware, který komunikuje s externími subjekty s cílem přenášet informace nebo přijímat příkazy a webové nebo mailové útoky založené na obsahu, jako jsou webové exploity, cross-site scripting a phishing.
  • Detekce nebezpečných aplikací a služeb, jako instantní messaging, P2P sdílení souborů a streaming médií. Identifikuje také neautorizované služby, které s sebou nesou potenciální bezpečnostní rizika.
  • Služby pro správu hrozeb zajišťující včasnější detekci nových bezpečnostních hrozeb v interní síti využitím pokročilých korelačních pravidel pro zjišťování infekce.
  • Možnosti vytváření zpráv o hrozbách, které generují přehledné informace o bezpečnostním stavu. IT administrátoři stejně jako vedoucí pracovníci mohou také vytvářet denní administrativní přehledy o odezvách na incidenty, nápravných opatřeních a souhrny vyskytnuvších se hrozeb a sledovat celkovou bezpečnostní situaci ve svých sítích.
  • Flexibilní možnosti out-of-band provozu, který využívá port spanning na síťovém přepínači k zrcadlení síťových paketů pro kontrolu obsahu a tím zajišťuje nepřerušený provoz síťových služeb.

Trend Micro Threat Mitigation Suite, jejíž vydání je plánováno na čtvrté čtvrtletí roku 2008, bude obsahovat funkce jako:

• Analýza základních příčin infekce, díky níž budou zákazníci znát příčinu hrozby. Například pokud uživatel zasune USB flash disk do notebooku, na němž se později projeví infekce, řešení Trend Micro Threat Management Services bude schopno zjistit, že hrozba je výsledkem použití infikovaného USB flash disku.
  • Nástroj pro prosazování bezpečnostních pravidel v koncovém bodě, který kontroluje, zda koncové body mají aplikované nejnovější bezpečnostní záplaty nebo nainstalované servisní balíčky. Koncový bod, který není aktualizován nebo je infikován, se nebude moci připojit do sítě a bude dán do karantény, kde bude aktualizován a vyčištěn.
  • Odstranění závad na koncovém bodě se provede v okamžiku, kdy Threat Discovery Suite zjistí v koncovém bodě přítomnost hrozby nebo infekce; Threat Mitigation Suite poté zahájí proces čištění, při kterém nevyužívá vzory infekcí, nápravu škod a následné blokování nově zjištěného malwaru – a to i takového, jehož vzor není uložen v databázi Trend Micro.

Řešení budou dostupná ve třetím čtvrtletí. Ceny pro evropský region budou stanoveny později.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).