Rostoucí zájem o povodňové zpravodajství a o vysílání ČT24

[Tisková zpráva] Česká televize poskytuje v rámci své služby veřejnosti aktuální pravidelné zpravodajství o povodňové situaci v ČR, a to na programech ČT1 a zejména ČT24. Zájem o povodňové zpravodajství zvýšil více než o jednu pětinu zájem diváků o vysílání zpravodajského kanálu České televize. Program ČT24 tak v prvních dnech 13. týdne 2006 zaujal dosud rekordní počet diváků.

Díky možnosti, kterou skýtá současný projekt elektronického měření sledovanosti TV, realizovaného společností MEDIARESEARCH pro Asociaci televizních organizací (ATO), lze vyhodnotit i to, jak diváci, kteří mohou tento kanál naladit jej i sledují. Možnost příjmu kanálu ČT24, ať už prostřednictvím set-top-boxů, kabelem nebo satelitem, má 12,5% domácností České republiky, což činí 1 292 300 jed­notlivců. Diváků, kteří zpravodajský kanál ČT24 sledovali alespoň 3 minuty kontinuálně, bylo za první čtyři dny 13. týdne více než 300 tisíc, což je nárůst oproti předcházejícímu období více než o jednu pětinu.

Od 27. března, kdy začalo povodňové zpravodajství, dosahuje sledovanost ČT24 0,3% diváků a podíl na publiku je 2,01 %. Muži s 2,70 % k podílu na publiku přispívají daleko významněji než ženy, jejichž podíl je reprezentován číslem 1,41 %.

Nejvýznamněji k tomu přispěly samozřejmě zpravodajské relace, ať pravidelné – každou půl a celou hodinu, tak i mimořádné. Například včera, 30. března, sledovalo Zprávy v 16.00 hodin jen na ČT24 3,3 % diváků starších 15 let (z těch, kteří mohou ČT24 naladit), při podílu 20,23 %. Sledovanost Zpravodajského bloku ve 23.58 hod. byla 1,1 % při podílu 10,21 %!