Regionální Televizní Agentura zahájila spolupráci se společností Newton Media

[Tisková zpráva] Od pondělí 3. prosince 2007 spolupracuje Regionální Televizní Agentura (RTA) se společností Newton Media (dříve Newton IT), největší středoevropskou nadnárodní agenturou monitorující mediální trh.

Zákazníci Newton Media mají nyní přístup i k reportážím RTA, zatímco diváci internetové televize RTA v budoucnosti naleznou díky této spolupráci jednotlivé reportáže a pořady na internetové stránce www.rta.cz i v písemné podobě.

Newton Media sleduje internetovou televizi RTA (www.rta.cz) a převádí její videovýstupy na textové přepisy. Zpracovávány jsou pravidelné pořady, které studia RTA vysílají ve všedních dnech na analogových kmitočtech sdílených s televizí Prima – Minuty regionu, Zprávy z regionů a Host dne. Spolupráce odstartovala zpracováváním reportáží a rozhovorů z Moravskoslezského kraje, které vyrábí a vysílá studio RTA Ostrava. Výstupy dalších regionů budou postupně následovat.

Studia RTA vyrábí denně dvacetiminutový blok reportáží pro své vysílání na kmitočtech společných s TV Prima, a to v krajích Moravskoslezský, Zlínský, Jihomoravský, Jihočeský, Královéhradecký a Pardubický. Souhrn toho nejdůležitějšího z českých a moravských regionů diváci mohou sledovat ve všední dny vždy od 17:40.

RTA je zároveň jednou ze šestice nových televizí, které v minulém roce vyhrály licenční tendr pro digitální vysílání na území České republiky.

Newton Media (www.newtonme­dia.cz) poskytuje svým klientům monitoring českých a slovenských médií. Mimo jiné proto denně sleduje zpravodajské, publicistické a diskusní pořady vybraných televizních a rozhlasových stanic, ze kterých pořizuje přepisy jejich doslovného znění v objemu 100 hodin přepsaného televizního a rozhlasového vysílání denně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).