SAP vyhrál pětiletou smlouvu na dodávku softwaru pro egyptskou vládu

[Tisková zpráva] CAIRO, Egypt — 29. listopadu, 2007 - Společnost SAP (NYSE: SAP) dnes oznámila, že Egyptská vláda si vybrala SAP za svého strategického dodavatele informačních technologií a ERP systémů. Smlouva zavazuje obě strany k pětileté spolupráci s účinností od ledna roku 2008. Součástí dohody je záměr založit centrum pro podporu zákazníků a zvýšit tím pracovní příležitosti v zemi. Mnohamilionový obchod zahrnuje také smlouvu s Egyptskou poštou na 10 milionů dolarů.

„Základním pilířem rozvojové strategie Egypta je efektivní využívání informačních technologií. Sektor informačních a komunikačních technologií dnes výrazně přispívá k ekonomickému růstu a vytváření nových pracovních příležitostí v naší zemi,” řekl H.E. Dr. Tarek Kamel, egyptský ministr pro komunikaci, informace a technologie. „Spojením sil s technologickým lídrem, SAP, zvyšuje egyptská vláda konkurenceschopnost a ekonomický růst země.”

„Vážíme si partnerství s egyptskou vládou a uvědomujeme si, jak významnou roli budeme hrát na místním IT trhu,” řekl Léo Apotheker, CEO, SAP AG. „Rozvíjíme spolupráci s našimi zákazníky a partnery, ze které bude těžit mnoho egyptských firem.”

„Naše partnerství s SAP vytvoří nová pracovní místa pro lidi s vysokou kvalifikací. Zároveň získáme přístup k osvědčeným metodám pro řízení veřejné správy – od poštovního systému do mnoha dalších oblastí veřejné správy,” řekl H.E. Dr. Ahmed Darwish, egyptský ministr pro administrativu.

Egyptská vláda začne s implementací aplikací SAP v Egyptské poště (Egyptské národní poštovní organizaci). Implementace bude zahrnovat finanční řízení, správu majetku, řízení lidských zdrojů a další komponenty. Nový systém zautomatizuje a standardizuje administrativní procesy a postupy. Dále zajistí včasné poskytování informací a dat.

H.E. Dr. Ali Moselhi, egyptský ministr sociálních věcí, řekl: „Tato smlouva zlepší technologické zázemí Egyptské pošty. Umožní firmě lépe plnit závazky v sociální oblasti.”

Egyptská pošta a SAP společně založí centrum na podporu zákazníků SAP v Egyptě. Cílem je přenos odborných znalostí SAP a podpoření růstu odvětví informačních technologií v Egyptě.

Eng. Alaa Fahmy, Předseda Egyptské národní poštovní organizace, řekl: „Podporujeme vznik znalostní ekonomiky v naší zemi, zaměstnávání kvalifikovaných pracovních sil, jejich další rozvoj a vzdělávání.”

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).