Schlappetipper.de: Bezplatný fotbalový sázkový portál společnosti SYNERVA vylepšen pro Mistrovství světa 2006

[Tisková zpráva] Darmstadt, 14. června 2006 – Právě včas před Mistrovstvím světa 2006 ve fotbale prošel bezplatný sázkový portál „schlappetipper.de“ významnou úpravou. Poprvé byl spuštěn německou společností SYNERVA v době konání Ligy mistrů UEFA 2004. V tu dobu ještě pouze jako uzavřený systém pro zaměstnance a blízké obchodní partnery. SYNERVA, sídlící ve Frankfurtu a zabývající se službami na poli výpočetních technologií, od té doby tuto webovou stránku zdokonalila a přeměnila na otevřenou platformu pro všechny vášnivé fotbalové sázkaře.

Kvůli světovému poháru byla s použitím postrelační databáze CACHÉ kapacita systému rozšířena až na 10 000 sázejících. Byly přidány nové funkce a nyní je zahrnuta dokonce i podpora pro výměnu fotbalových nálepek Panini. Výtěžky z provozu tipovacího portálu budou věnovány oddělení pro léčbu dětské rakoviny univerzitní kliniky v německém Frankfurtu.

Při Lize mistrů UEFA se zapojilo 400 sázkařů, ale nyní bude server zpřístupněn široké veřejnosti poprvé při tak významné fotbalové události. S použitím postrelační databáze CACHÉ byly proto provedeny hardwarové i softwarové úpravy pro podporu až 10 000 sázejících. Systém byl již dříve zpřístupněn veřejnosti ve fotbalové sezóně 2005/2006 a rychle si získal popularitu. Kvůli zvýšeným požadavkům byly značně rozšířeny také jeho možnosti a funkce. Nyní mohou účastníci sázet na jednotlivé hry, ale také na jeden den Světového poháru, na jednu turnajovou skupinu nebo na všechny hry určitého týmu.

Sázet se může nejpozději 10 minut před počátečním hvizdem hry. Tým dobrovolných redaktorů zajišťuje, že výsledky budou k dispozici ihned po ukončení zápasu. Vyhodnocení výher – tři body za přesnou předpověď, dva body za správný gólový rozdíl a jeden bod za správně uhodnutou výhru či prohru – se provádí automaticky programem.

Společnost SYNERVA klade velký důraz na zlepšení komunikace mezi sázkařskou komunitou prostřednictvím svého řešení. „Náš sázkový portál podporuje sólové sázkaře, ale umožňuje také sdružování do týmů, které pak mohou sázet společně,“ vysvětluje softwarový architekt Oliver Leukel, který sám tento koncept navrhl. „Ať už se zapojíte jakkoliv, na diskuzních fórech „schlappetipper.de“ si můžete vždy s někým popovídat.“

Co se týče technické implementace, Leukelův tým zvolil postrelační databázi Caché společnosti InterSystems. „Když jsme začali pracovat na portálu „schlappetipper­.de“, měli jsme za sebou zakázku na intranetovou aplikaci pro klienta používajícího Caché,“ vysvětluje Leukel volbu platformy. „Díky integrované persistenci objektů a přímé podpoře webového rozhraní jsme dosáhli takové úrovně produktivity, jakou jsem dosud u žádného jiného systému nezažil. Naše volba tak byla jednoduchá – také proto, že tento projekt byl čistě interní a nebyli jsme placeni žádným klientem.“

Po Světovém poháru 2006 obdrží každý účastník certifikát, který bude automaticky generován v podobě PDF souboru. Navíc budou odměněni nejlepší sázkaři a nejlepší sázkové týmy věcnými cenami od sponzorů. Nejvíce jsou však softwaroví experti společnosti SYNERVA nadšeni dobrovolnými příspěvky pro charitativní organizaci „Hilfe für krebskranke Kinder e.V.“ při oddělení pro léčbu dětské rakoviny na univerzitní klinice ve Frankfurtu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).