Se službou Interoute a Microsoft OCS je VoIP stejně snadný jako e-mail

[Tisková zpráva] Londýn, Velká Británie, 19. června 2007 – Společnost Interoute, majitel nejvyspělejší hlasové a datové sítě v Evropě, oznámila novou inovaci, díky které jsou hlasové hovory ve firmách stejně snadno spravovatelné a finančně výhodné jako e-mail. Zákazníci přitom nemusí pořizovat drahý nový hardware nebo řešit složité otázky integrace.

Doba čtení: 2 minuty

Nová služba zvaná Interoute One umožňuje snadno zprovoznit jednotnou komunikaci (unified communications). Podstatně sníží náklady na hovory, zkrátí dobu migrace na IP telefonii a nabídne bezpečnou podnikovou službu.

Společnostem, které používají Microsoft Live Communications Server 2005 nebo Microsoft Office Communications Server 2007, umožňuje Interoute vytvořit největší komunitu firem na světě, bezpečně sdílet informace o přítomnosti pro zasílání rychlých zpráv a uskutečňovat videohovory v podnikových sítích.

Společnostem, jež využívají software Microsoftu pro jednotnou komunikaci, umožňuje platforma Interoute One spojit se v jednotném, volně komunikujícím společenství bez pořizování další infrastruktury.

Eric Swift, senior ředitel managementu produktů Unified Communications Group společnosti Microsoft, řekl: „Těší nás, že společnosti jako Interoute přijímají flexibilitu našeho softwaru pro jednotnou komunikaci za vlastní a usnadňují zákazníkům federovanou součinnost se svou sítí. Propojení se sítí Interoute umožňuje organizacím pomocí programu Office Communicator komunikovat VoIP hovory, videohovory a rychlými zprávami s větším počtem lidí.“

K platformě Interoute One se uživatel připojí na webu www.interoute­one.com za pouhých 10 minut a bez dalšího hardwaru, složité integrace nebo nákladných upgradů může rychle začít přímo komunikovat s jinými společnostmi a veřejnou telefonní sítí. Řešení funguje jako inteligentní most, takže firmám stačí zaregistrovat se pouze u služby Interoute One a nemusí vytvářet dvoustranné dohody se všemi partnerskými společnostmi.

Jim Kinsella, generální ředitel společnosti Interoute, řekl: „Na vývoji tohoto řešení jsme pracovali s technologiemi Microsoftu od roku 2006 a na inovace, které jsme do jeho vývoje vložili, jsme velice hrdí. Jednotná komunikace představuje budoucnost telefonie a naše celoevropská síť nám dává výjimečné podmínky pro realizaci tohoto příslibu. Interoute One je první skutečně bezpečná federovaná služba VoIP pro podniky, kterou lze rychle a snadno implementovat. Kromě jasných výhod v oblasti zabezpečení jsou všechny hovory v rámci firemní komunity naší služby zdarma a ceny ostatních hovorů jsou velice atraktivní.“

Služba Interoute One nabízí také bezpečný roaming pro všechny vzdálené pracovníky, což podstatně snižuje výdaje za mobilní služby a přitom mohou být zaměstnanci kontaktováni kdekoli na světě. Každému uživateli poskytne služba jediné telefonní číslo, které jej bude schopné najít u počítače, na pevné lince, na mobilu i na jakémkoli jiném zařízení. Řešení lze plně spravovat z jediné webové stránky. Uživatelé tak mohou snadno online ovládat, monitorovat a přistupovat k veškerým hlasovým službám.

Technické informace
Řešení vyhoví požadavkům každé organizace. Pro firmy, které neprovozují server Microsoft Live Communications Server 2005, je k dispozici alternativní softwarový telefon a podniky, které se chtějí přímo připojit ke své pobočkové ústředně (PBX), mohou využít tzv. SIP trunking (propojení firemní komunikace s poskytovateli služeb a operátory, kteří nabízejí internetovou telefonii – VoIP na základě SIP protokolu), takže se vyhnou nákladům a komplikacím spojeným s upgradem jejich vybavení. S řešením Interoute One získáte všechny výhody přechodu na VoIP bez obvyklých nákladů na migraci.