Siemens postaví v Litvě W-CDMA síť pro Tele2

[Tisková zpráva] Siemens dodá svou technologii W-CDMA sítí do všech pobaltských států: po objednávkách od estonského a lotyšského mobilního operátora Tele2 si nyní u společnosti Siemens vyžádal celostátní 3G síť i UAB Tele2 v Litvě.

„Sérií zakázek od společnosti Tele2 jsme potěšeni. Potvrzuje naši kvalitu a výkony při výstavbě mobilních infrastruktur a naši vedoucí roli v 3G technologii,“ prohlásil Christoph Caselitz, prezident oblasti Mobilních sítí společnosti Siemens. Kromě dodání radiové technologie pro 3G bude Siemens upgradovat stávající linkové a paketové páteřní síťové prvky, které v Litvě umožní širokopásmové datové služby jako například stahování hudby na mobilní přístroje či videotelefonii.

Nezávislí analytici hodnotí partnery Siemens/NEC jako jedničky na trhu 3G/W-CDMA vzhledem k počtu nainstalovaných základnových stanic – NodeB (zdroj: Multimedia Research Institut, Tokio, duben 2005). 3G technologii společnosti Siemens využívá zhruba 40 operátorů ve více než 30 zemích na světě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).