Síť webů provozovaných IGNUM a jejich návštěvnost neustále roste

[Tisková zpráva] Praha, 30. dubna 2009 – Počet webů provozovaných na serverech IGNUM a počet jejich návštěvníků neustále roste, jak to vyplývá z interních firemních statistik. Oproti stejnému období v roce 2007 došlo na sklonku roku 2008 ke čtyřnásobnému nárůstu počtu navštívených stránek a trojnásobnému nárůstu v celkovém počtu návštěv. Několikanásobně také vzrostl objem dat IGNUM, který protekl přes neutrální peeringové centrum NIX.CZ.

V prosinci 2008 se počet navštívených stránek přehoupl přes 15 milionů, celkem bylo v tomto měsíci zaznamenáno na 2,3 milionu návštěv. Ve stejném období minulého roku se počet navštívených stránek blížil k „pouhým“ 4 milionům a celkově bylo provedeno na 800 tisíc návštěv. „S tímto zásadním nárůstem souvisí i objem dat přenesených peeringovým uzlem NIX.CZ, který meziročně vzrostl o více než 300 %,” říká Marek Erneker, výkonný ředitel společnosti IGNUM.

Datový tok přes NIX.CZ
NIX.CZ je významným peeringovým uzlem, který umožňuje vzájemné propojení Internetových sítí jednotlivých zákazníků a řadí se mezi deset největších IXP (Internet Exchange Point) v Evropě. Jedním z členů je i společnost IGNUM, která zde spolu s několika dalšími poskytovateli Internetu (ISP) provozuje IPv6 peering. Připojení serverů IGNUM je realizováno zpravidla FastEthernetem přes router Cisco 7605 s využitím dvou linek NIX1 a NIX2, při možném objemu dat a rychlosti (2+1) Gb/s. IGNUM tak může plně uspokojit rostoucí nároky koncových uživatelů na kapacitu a rychlost připojení.

O společnosti IGNUM, s.r.o.
Společnost IGNUM je profesionální poskytovatel hostingových služeb a registrátor internetových domén, který si zakládá na individuálním přístupu k zákazníkům. IGNUM je členem sdružení CZ.NIC, NIX.CZ a RIPE, disponuje vlastní sítí a má statut ISP. IGNUM patří mezi největší české poskytovatele hostingových služeb, v současné době se počtem domén ve své správě řadí na 3. místo. Další informace o službách společnosti IGNUM získáte na adrese www.ignum.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).