SITRONICS Telecom Solutions rozšiřuje vedení společnosti

[Tisková zpráva] Praha, 29. března 2007 – Igor Hulák, nedávno jmenovaný prezidentem divize SITRONICS Telecom Solutions, dnes představil nového generálního ředitele SITRONICS Telecom Solutions, Czech Republic (dříve STROM telecom), a viceprezidenta SITRONICS Telecom Solutions jako součást změn ve vedení SITRONICS TS.

Pavel Bednář, který doposud zastával funkci výkonného ředitele divize Networks, se nové role ujme k 31. březnu 2007. Ve stejnou dobu se dosavadní ředitel SITRONICS Telecom Solutions, Czech Republic, Nihad Hurem ujme pozice prvního viceprezidenta pro nové produkty a služby v mateřské společnosti SITRONICS JSC. Než Pavel Bednář rozhodne o svém nástupci, bude prozatímně zastávat také funkci ředitele divize Networks.

Tato změna je součástí změn směřujících ke konsolidaci všech aktivit koncernu SITRONICS JSC v oboru telekomunikací pod hlavičkou SITRONICS Telecom Solutions. Dále souvisí s nedávným jmenováním Igora Huláka prezidentem celé divize SITRONICS Telecom Solutions, což podtrhuje význam české části společnosti. Společně s Pavlem Bednářem bylo jmenováno dalších pět osob do vedení divize SITRONICS Telecom Solutions. Rainer Grumann byl jmenovám viceprezidentem pro prodej, Andraž Oblak viceprezidentem pro marketing, Stanislav Lykov viceprezidentem pro finance, Anastasios Dimopoulos viceprezidentem pro profesionální služby a systémovou integraci a Stefanos Hadjiagapis viceprezidentem pro výzkum a vývoj.

„Strategií SITRONICS TS je vytvoření jednotného dodavatele, který bude uznávaný v zahraničí nejen na základě špičkových technologií, ale také díky podílu na trhu a znalosti potřeb svých zákazníků v oblasti mobilních, pevných i konvergovaných a IP sítí,“ uvedl Igor Hulák, generální ředitel divize SITRONICS Telecom Solutions. „Jsem přesvědčen, že české zastoupení bude i nadále motorem vývoje nových technologií a produktů pro celou divizi SITRONICS Telecom Solutions.“

V České republice i nadále zůstanou zachována vývojová centra společnosti, která se budou soustředit na vývoj a podporu produktů s vysokou přidanou hodnotou v oblasti sítí příští generace a podpůrných informačních systémů pro telekomunikační operátory (OSS/BSS).

Pavel Bednář, vicepresident SITRONICS Telecom Solutions a generální ředitel SITRONICS Telecom Solutions, Czech Republic
Sedmatřicetiletý Pavel Bednář je absolventem oboru telekomunikací na Elektrotechnické fakultě ČVUT v Praze. Do společnosti STROM telecom, předchůdce SITRONICS Telecom Solutions, nastoupil v roce 1993 jako jeden z prvních zaměstnanců. Nejprve devět let pracoval v úseku telekomunikačních technologií. Pod jeho vedením a za jeho účasti vznikly hlavní produkty společnosti v oblasti digitálních platforem a sítí příští generace – MEDIO a TENNET. Ty svou technickou kvalitou konkurují produktům desítky největších světových dodavatelů v oblasti digitálních spojovacích systémů a sítí nové generace pro fixní a mobilní operátory.

V roce 2005 byl Pavel Bednář jmenován výkonným ředitelem Technické divize, která zaměstnává více než tisíc vysoce kvalifikovaných zaměstnanců zabezpečujících vývoj a řízení ICT produktů, vedení a realizaci projektů a technickou podporu v České republice a dalších zemích. V roce 2006 se Pavel Bednář stal také členem představenstva společnosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).