Praha 30. října 2009 – Více než stovka příznivců Snídaně s Novou se v dnešním chladném ránu přišla podívat na její živé vysílání ze Zlína, které mimo jiné seznámilo diváky s pamětihodnostmi a zajímavostmi zlínského kraje. A protože páteční vysílání bylo věnované především jídlu a designu, moderátoři Tomáš Krejčíř a Iveta Kořínková seznámili diváky s procesem výroby kuchyňských výrobků a doplňků od jejich návrhu až po výrobu funkčních prototypů. Nahlédli rovněž do testovací laboratoře s příznačnou přezdívkou trapírna, kde se výrobky podrobují zátěžové zkoušce.
O příjemnou atmosféru živého vysílání se starali herečka a moderátorka Markéta Hrubešová s kuchařem Radkem Šubrtem z pořadu Tescoma s chutí. Celé ráno připravovali nejrůznější dobroty, jako např. rybí polévku z humra či krevetové špízy, na nichž si náramně pochutnali přítomní diváci i studenti, kteří v živém přenosu soutěžili o hodnotné věcné ceny.
A došlo i na zábavnou sázku moderátorů živého vysílání s moderátory pražského studia, že nepoznají předmět, který jim ukáží. Pokud ano, Tomáš Krejčíř „za trest“ shrabe veškeré listí na pozemku, ze kterého Snídaně s Novou na cestách v pátek vysílala. Poznat, že se jedná o barevné rozlišovače vinných sklenic, byla pro Ondřeje Vodného a Evu Chaloupkovou hračka, takže Tomáš Krejčíř ve Zlíně musel vzít do rukou hrábě.
Po skončení živého přenosu ze Zlína pak ještě Iveta Kořínková a Markéta Hrubešová odjely jako vyslankyně nadace Nova navštívit a obdarovat děti z Dětského domova Vizovice.
Snídaně s Novou na cestách seznamuje diváky se zajímavými místy naší republiky. V přímém přenosu už letos vysílala ze sněhem pokrytého Špindlerova Mlýnu, z moravského Frýdku-Místku, ze západočeské metropole Plzeň, z historické tvrze na dálnici D11, z Čestlic nedaleko Prahy, z barokního zámku v Kácově a z jihomoravských Boskovic.