SPIS apeluje na poslance, aby schválili zákon o základních registrech

[Tisková zpráva] Praha, 12. února 2009 –SPIS současně velmi vítá, že sněmovna bude projednávat zákon o základních registrech ve 3. čtení. Podle SPISu je to krok správným směrem – konečně se totiž zdá, že veřejná správa směřuje k tomu, že s pomocí informačních technologií výrazným způsobem usnadní život občanům této země. SPIS dlouhodobě spolupracuje při přípravě a tvorbě strategie e-Governmentu v České republice, která probíhala a probíhá napříč politickým spektrem. SPIS je přesvědčen, že tato problematika je natolik apolitická a zároveň přínosná pro rozvoj celé naší společnosti, že nic nebrání tomu, aby přijetí tohoto zákona podpořili poslanci ze všech politických stran.
12. 2. 2009
Doba čtení: do minuty

„V této chvíli proto chceme apelovat na všechny poslance, aby vyjádřili apolitický konsenzus, protože považujeme návrh zákona o základních registrech za jeden z klíčových kroků k rychlejšímu rozvoji e-Governmentu v naší zemi,“ říká Jiří Polák, prezident Sdružení.

Sdružení pro informační společnost (SPIS)
Je spolutvůrcem návrhů zásadních reforem, legislativy a klíčových rozhodnutí zaměřených na rozvoj ICT v České republice. Zároveň se trvale zapojuje do legislativních procesů v oblasti eGovernmentu. Více informací o SPIS najdete na www.spis.cz.