Společnost IFS zveřejnila finanční výsledky za rok 2010

[Tisková zpráva] Společnost IFS zaznamenala v roce 2010 růst na cílových trzích, představila další inovativní produkty a s pomocí výrazného nárůstu cash flow akcelerovala probíhající akvizice. Dobře si vedla i v oblasti výnosů, na 14 % vylepšila hodnotu ukazatel EBIT Margin, který demonstruje finanční zdraví organizace a v procentech ukazuje, kolik firmě zůstává z každého utrženého dolaru po odečtení všech nákladů kromě daně. V roce 2011 očekává IFS příznivý organický růst, vyšší prodej licencí a další zlepšení ukazatele EBIT.

Podle předpovědi analytiků se má světová eko­nomika v letech 2011 a 2012 zlepšovat, což v IT průmyslu přinese růst softwarového trhu, zejména pak trhu podnikových aplikací. Podle společnosti Gartner je v tomto odvětví očekáván pěti až šestiprocentní nárůst.

Společnost IFS se díky své tržní str­ategii, světovým zákazníkům a knize objednávek zaplněné aktivními projekty těší dobré  pozici, která jí umožňuje využívat výhod lepších podmínek na trhu. Akvizice budou v roce 2011 i nadále nejvyšší prioritou a očekává se, že v rámci odvětví se význam těchto aktivit ještě zvýší. Dlouhodobým cílem dle Alastaira Sorbieho, CEO společnosti IFS, zůstává zvýšení hodnoty ukazatele EBIT Margin na 15 % do roku 2013.

Finanční  ukazatele 2010:

• Čisté výnosy se v přepočtu zvýšily o 4 % na 7 109 miliónů Kč ('09: 7 164 miliónů Kč).
  • Cash flow po odečtení investic dosáhla v přepočtu 644 miliónů Kč ('09: 512 miliónů Kč).
  • Příjmy na akcii dosáhly v přepočtu 13,64 Kč ('09: 12,57 Kč).
  • Navrhovaná dividenda pro rok 2010 se v přepočtu vyšplhala na částku 8,25 Kč za akcii ('09: 5,50 Kč).

Nejdůležitější mi zákazníky se staly v roce 2010 Armáda Spojených států, Technip Engineering z Francie, Tomra systems z Norska a Wiliam Grant – firma na zpracovatelský průmysl z Velké Británie. Z českých zákazníků stojí za zmínku například společnost Spojené kartáčovny, známý producent kartáčnických výrobků značky SPOKAR.

Významný  vývoj produktů IFS 2010:

• IFS Labs, nová organizační jednotka v rámci IFS, která předložila první návrhy zaměřené na zlepšení spolupráce a komunikace a také na získávání informací a znalostí uživatelsky přívětivým způsobem.
  • IFS Virtual Map, nově spuštěné řešení softwaru pro správu služeb. Toto řešení integrují IFS Aplikace do služeb cloudu Microsoft Bing Maps.
  • IFS Trade Management 2.0, řešení poskytující zákazníkům společnosti IFS s mezinárodními dodavatelskými řetězci lepší funkce a kontrolu.
  • IFS PBS 3.0, nejnovější softwarové řešení společnosti IFS založené na projektovém řízení, jež nabízí všechny výhody plně integrovaného balíku ERP se speciálními funkcemi pro řízení projektu, řízení financí projektu a správu materiálů projektu.

„V roce 2011 dokončíme další generaci našeho vlajkového řešení IFS Aplikací. Jsme si jistí, že tento krok v kombinaci s naší agilní metodologií pro pravidelnější dodávky nových produktů nám v budoucnu umožní dosáhnout vyšších výnosů z produktů. Jsme si rovněž vědomi důležitosti budování silné kultury sestávající z vysoce kompetentních a loajálních pracovníků a velmi nás těší, že byla společnost IFS nominována organizací Great Place to Work Institute Sweden do první desítky společ­ností, pro které chtějí lidé pracovat,“ řekl Alastair Sorbie. Více informací o finančních výsledcích najdete na: www.ifsworld.com.

O společnosti IFS

IFS je veřejně  obchodovaná spo­lečnost (OMX STO: IFS) založená v roce 1983, která vyvíjí, dodává a implementuje IFS Applications™, plně integrovanou sadu aplikací pro plánování podnikových prostředků založenou na technologii SOA. Společnost má více než 2 000 zákazníků ve více než 50 zemích a soustředí se na sedm hlavních odvětví: letectví a obranu, technické služby a telekomunikace, strojírenství, zpracovatelský průmysl, automobilový průmysl, maloobchod a velkoobchod, stavební průmysl a správu služeb. Přímé zastoupení IFS pro Českou republiku, společnost IFS Czech s.r.o. se sídlem v Praze, bylo založeno v roce 2000 spolu se zastoupením na Slovensku se sídlem v Žilině. V současné době mají obě společnosti k dispozici více než 60 odborníků, kteří zajišťují lokalizaci, dodávku a implementaci produktů IFS na českém a slovenském trhu. Více informací naleznete na www.IFSWORLD.com.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).