Společnost Logos zvýšila obrat o 41 procent – stabilní růst si tak udržela po několikáté v řadě

[Tisková zpráva] Praha, 26. dubna 2006 – Konzultační a technologická společnost Logos zvýšila během svého hospodářského roku obrat na 364 milionů korun. Ve srovnatelném období loňského roku dosáhl obrat společnosti 258 milionů korun. Od dubna 2005 do letošního března tak zaznamenala nárůst o 41,1 procenta. Společnost během posledního hospodářského roku zvýšila počet kmenových zaměstnanců o 60 na 260 pracovníků.

„Daří se nám už po několik let každoročně zvyšovat obrat o více než 40 procent. Strategie postavená na dlouhodobě udržitelném růstu se ale ukazuje jako správná cesta,“ komentoval výsledky ředitel konzultační a technologické společnosti Logos Pavel Šťovíček.

Za růstem obratu leží zejména velké projekty pro bankovní a finanční sektor, které se na výsledných číslech podílejí z více než 70 procent. Jde především o renomované instituce tuzemského trhu, jakými jsou například Česká pojišťovna, Komerční banka, ČSOB, Živnostenská banka a GE Money Bank. Významná je i spolupráce s předními telekomunikačními firmami, jako je leader českého trhu společnost Eurotel. Významné projekty se v uplynulém roce realizovaly také pro mladoboleslavskou automobilku Škoda Auto a společnost Essox Leasing.

„Náš dosavadní přístup ke klientům, kdy prosazujeme oboustrannou dlouhodobou spokojenost nad okamžitý zisk, se ukazuje jako správný. Zatímco nové klienty se nám daří úspěšně získávat, tak ti stávající zůstávají a těží z dlouhodobé spolupráce postavené na partnerském přístupu," popsal Pavel Šťovíček.

Mezi nejvýznamnější projekty v loňském roce patří práce v Komerční bance na projektu Direct Channel Systém a pokračující správa dokumentů České pojišťovny Digitální archiv. Mezi další významné projekty patří také práce na teamleasing testování pro Eurotel, projekt SPIDER pro Živnostenskou banku a TIA Case Items opět pro Českou pojišťovnu.

Výrazný růst obratu společnosti s sebou přinesl také další rozvoj v oblasti lidských zdrojů. Logos dnes zaměstnává 260 odborníků, což je nárůst o téměř čtvrtinu oproti stejnému období minulého roku. Dnes je klientům k dispozici tým šedesáti vysoce kvalifikovaných konzultantů v oddělení analýzy. Dále pak 110 špičkových vývojářů pro hlavní technologické platformy Microsoft, Java a Oracle. Spolehlivý průběh projektu u zákazníka garantuje 15 projektových manažerů.

„Musíme reagovat na nové trendy. Zákazníkům už dnes nestačí jen software dodat, ale potřebují i poradit, jak správně nastavit jejich procesy, aby jim maximálně pomohl. Proto nyní posilujeme naši konzultační divizi, aby byla schopna uspokojit velkou poptávku po těchto službách,“ shrnul Pavel Šťovíček, ředitel konzultační a technologické společnosti Logos.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).