Srovname.cz spustil agregátor slevových serverů hromadného nakupování

[Tisková zpráva] Hromadné slevy snadno a přehledně na jednom místě

Praha, 24. listopadu 2010 – Internetový srovnávač cen a zboží Srovname.cz reaguje na vzrůstající oblibu hromadného nakupování v ČR. Jako jeden z prvních porovnávačů cen u nás spustil novou službu umožňující přehledné srovnání nabídek většiny slevových serverů hromadného nakupování na českém trhu. Uživatelé zde na jednom místě www.srovname.cz/hro­madne-slevy najdou aktuální nabídky slevových serverů přehledně setříděné podle měst a kategorií nabízeného zboží nebo služeb.

„Servery hromadného nakupování jsou na českém internetu hitem posledních měsíců a tak jsme se rozhodli na tuto popularitu a rostoucí zájem uživatelů reagovat a ve spolupráci s našimi partnery jsme tuto službu spustili. Jsem přesvědčen, že uživatelé ocení nástroj, který jim pomůže se snadno a rychle zorientovat v záplavě nabídek slev více než 50 serverů tohoto typu, které u nás jen v letošním roce vznikly. Aktuální nárůsty návštěvnosti našich stránek a reakce uživatelů nám v tom dávají za pravdu,“ říká ředitel projektu Srovname.cz David Folprecht

Fenomén slevových serverů hromadného nakupování odstartoval v ČR zhruba na konci loňského roku a v letošním roce zažívá opravdový boom. V současné době působí na českém trhu již více než padesát projektů tohoto typu. Živelný rozvoj přechází pomalu do fáze konsolidace trhu, uzavírání vzájemných partnerství jednotlivých slevových projektů a jejich expanze do regionů a krajských měst a také specializace a personalizace nabídek slev uživatelům. Velkou část zákazníků slevových serverů tvoří ženy ve věku 25–35 let s vyšším vzděláním. V nabídce slev se pak nejčastěji objevuje: gastronomie, hubnutí, masáže, zkrášlování, wellness pobyty a zážitky.

Princip hromadného nakupování funguje tak, že slevový server domluví s obchodníkem velkou slevu (většinou přes 50 %) na určitou vybranou službu nebo zboží a tu nabídne přes web, e-mail a Facebook či Twitter svým zaregistrovaným uživatelům. Výhodou pro nakupující jsou velké slevy a pro obchodníky je to skvělý marketingový a reklamní nástroj, který v krátkém čase a s minimálními náklady (v podobě krátkodobého dramatického snížení své marže) umožní oslovit se svojí nabídkou obrovské množství několika desítek tisíc potenciálních zákazníků a uživatelů. Slevové servery pak účtují obchodníkům provizi zpravidla ve výši 15–25% z takto uskuteč­něných a zprostředkovaných obchodů.

„Počet uživatelů našich stránek v posledních týdnech stoupá o desítky procent a je vidět, že Češi v letošním roce začali ve větší míře využívat při nakupování na internetu služeb internetových srovnávačů cen a zboží. Český trh tak začíná pomalu následovat trend vyspělých internetových trhů západní Evropy, kde na porovnávači cen začíná svůj nákup na internetu až 50–55% internetové populace,“ doplňuje David Folprecht

V nákupech na internetu v letošním roce vedou v předvánočním období chytré mobilní telefony, 3D televize nebo zážitky.

O službě Srovname.cz:

Srovname.cz je internetová služba, která umožňuje rychlé a přehledné porovnání cen českých obchodů na internetu. Srovname.cz je na trhu od roku 2006 a od roku 2009 také na Slovensku. Srovnává přes 80000 položek zboží z více než tisícovky nejvýznamnějších obchodů na českém internetu. Do srovnání cen zahrnuje pouze prověřené obchody, kterým uděluje vlastní certifikát kvality Srovname.cz Spolehlivý obchod, který zaručuje, že obchod splňuje nejen zákonné podmínky, ale nákup je tu rychlý, bezpečný a bezproblémový. Registrovaným uživatelům nabízí například možnost hlídání ceny, hodnocení výrobků a diskusi o výrobcích s ostatními uživateli. Provozovatelem stránek www.srovname.cz je společnost SROVNAME, s.r.o.

Další informace najdete na www.srovname.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).