Hlavní navigace

Šťastný a veselý, šéfe!

[Tisková zpráva] Šťastný a veselý; a nepřežírejte se, bando! Brzy na shledanou, vzkazuje šéf divákům.

Sdílet

Šéf má plnou hospodu, a dokonce trému. Co se to děje? Televize Prima připravila pro diváky speciální vánoční dárek – pořad Šťastný a veselý, šéfe! a v něm oblíbeného šéfa ve zcela nové roli! Zátěžový večer proběhne v Café Imperial. Mezi sebou budou soutěžit tři kuchaři z první a druhé řady pořadu Ano, šéfe! Kdo uvaří za třicet minut nejlepší jídlo? Roman z Fregatty, Pavel ze Slepé koleje, nebo Štěpán z Vojetic? A kdo to rozsoudí? Porota ve složení Diana Kobzanová, Petr Vondráček a Gábina Partyšová. Dalším přísedícím je Pavel Pospíšil, jediný Čech, který dostal michelinskou hvězdičku. Do Café Imperial šéf pozval i další účastníky známé z oblíbeného pořadu Televize Prima – majitele, kuchaře a jejich drahé polovičky. V kuchyni a jídelně vládne nervozita, šéf si hlavu polévá sektem. Neuřízl si někdo ostudu? Výjimečnou vánoční gastronomickou show sledujte v úterý 22. prosince ve 20 hodin na Primě a dozvíte se, jak to všechno dopadlo.

Zdeněk Pohlreich nejprve uvaří pro VIP porotu. Co si její členové objednali z jídelního lístku v Café Imperial a jak tráví Vánoce? Diana Kobzanová nejí ryby a skopové také nemusí. Jako předkrm si proto objednala foie gras a pak šéfův majstrštyk – líčka na červeném víně. S tradiční štědrovečerní večeří u ní moc nepochodíte – nejí kapra ani bramborový salát, protože jí nechutná ani vařená zelenina. Nahradí to klobáskou, řízkem a kaší. Z Vánoc má nejraději volno a pohodu. Bude šťastná, když nebude muset jako svobodná a bezdětná pracovat v rádiu přes svátky aspoň do 25. prosince.

Gábina Partyšová si na rozjezd dala francouzská játra a jako hlavní chod rybu mořský ďas (Sea bass). Nemyslí si o sobě, že je bůhvíjaká kuchařka, ale vaří ráda. Používá fantazii a dost solí a koření, takže pro syna musí vařit zvlášť. Ke štědrovečerní večeři dává přednost filé, bramborový salát dělá u nich v rodině její tatínek. Rybí polévku Gábina nevaří a ze sladkého si jen tak uzobne, i když má cukroví ráda. Každopádně to nepřehání, protože brzy odjíždí za zdravým pohybem na hory. Nelže, na její štíhlé postavě je to znát.

Jaký předkrm si nechal doporučit samozvaný šéf poroty Petr Vondráček? Terinu z holoubátek a jelení svíčkovou na brusinkách. I když Petrovi všichni říkají, že je hubený, má rád českou klasiku se šesti. K snídani si dopřává míchaná vajíčka a na Vánoce zůstává také věrný tradici. U Vondráčků se večeří kapr a salát. Petr se na Vánoce moc těší, jen se mu nelíbí, že každý rok začínají o něco dřív. Letos je už budou slavit ve třech, i když je jeho dcerka ještě moc malá, aby se radovala z dárků. To nejlepší teprve přijde.

A to se dá říct i o závěru pořadu Šťastný a veselý, šéfe!, kdy výherce kuchařské soutěže dostane šéfův speciální řád v hodnotě tří hvězdiček. Co zvládnou připravit tři kuchaři za třicet minut a jak chutnalo porotě a mistru vařečky Pavlu Pospíšilovi, sledujte v pořadu Šťastný a veselý, šéfe! v úterý 22. 12. ve 20.00 na Primě!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).