Symantec Brightmail Gateway 8.0 odebírá prostředky připojením sloužícím k rozesílání nevyžádané pošty

[Tisková zpráva] Praha – 13. října 2008 – Společnost Symantec Corp. (Nasdaq: SYMC) v rámci své strategie Snížení rizika ohrožení informací, jejímž cílem je zabezpečení a správa nestrukturovaných informací, jako jsou e-maily a obsah spolupráce online, ohlásila novou platformu zabezpečení zpráv, produkt Symantec Brightmail Gateway 8.0. Produkt Brightmail Gateway 8.0, dříve známý pod označením Symantec Mail Security 8300 Series, zavádí novou technologii hodnocení pověsti odesílatele, která organizacím umožňuje lépe chránit jejich nestrukturované informace, jako jsou e-maily, rychlé zprávy a soubory, a nové funkce pro správu, které snižují riziko a nároky na správu.

Nedávný průzkum provedený společností Symantec ukázal, že většina organizací zaznamenává více než 30% meziroční nárůst e-mailů. Průzkum společnosti Symantec také ukazuje, že nevyžádaná pošta narostla mezi roky 2001 a 2008 z 8 % na 80 % všech e-mailů, přičemž mnoho organizací uvádí, že nevyžádaná pošta představuje více než 95 % všech e-mailů.

„Neustále se zvyšuje absolutní množství i složitost nevyžádané pošty. Správci e-mailu proto potřebují ochranu perimetru, která poskytne spolehlivé zabezpečení upřednostňováním legitimních e-mailů a odebíráním prostředků odesílatelům nevyžádané pošty,“ řekl Francis deSouza, senior vice president, Information Risk Management, společnost Symantec. „Náš produkt Brightmail Gateway ukazuje zákazníkům, že mohou mít škálovatelné a snadno použitelné řešení, které zachytí více než 97 % nevyžádané pošty a jako nevyžádanou chybně označí méně než jednu zprávu z každého milionu legitimních e-mailů.“

Adaptivní správa pověsti
Produkt Brightmail Gateway nabízí adaptivní správu pověsti, což je jedinečná metoda spojující globální pověst, průběžně udržovanou místní pověst a novou metodu správy tříd připojení, která upřednostňuje e-maily od odesílatelů s dobrou pověstí a odmítá e-maily od odesílatelů nevyžádané pošty. Pomocí této metody může produkt Brightmail Gateway blokovat až 95 % odesílatelů nevyžádané pošty na úrovni připojení, takže odesílatelům s dobrou pověstí zůstane k dispozici více prostředků na úkor připojení sloužících k rozesílání nevyžádané pošty.

Při tomto prioritním přidělování prostředků se využívá místní pověst, která se přizpůsobuje zákazníkovu specifickému prostředí odesílatelů, a databáze pověsti odesílatelů nevyžádané pošty společnosti Symantec, která se zvětšuje desetinásobně. Tato databáze využívá globální zpravodajskou síť společnosti Symantec. Data, která tato síť shromažďuje z více než 200 zemí, analyzuje třísetčlenný tým střediska Security Response.

K úplné ochraně je při rostoucím objemu a sofistikovanosti e-mailů nutná rychlost spolu s novými technikami filtrování nevyžádané pošty. Produkt Brightmail Gateway využívá metodu zpracování zpráv FastPass společnosti Symantec, při které jsou e-maily od známých spolehlivých odesílatelů zcela vynechány z rozpoznávání nevyžádané pošty, čímž se zvyšuje škálovatelnost a propustnost prověřování. Nová funkce Bounce Attack Prevention podepisuje odchozí zprávy a tím účinně potlačuje celou třídu nevyžádané pošty, která vzniká tak, že autoři nevyžádané pošty vloží do zfalšované hlavičky „od“ nevyžádané zprávy platné e-mailové adresy, což způsobí, že majitel e-mailového účtu obdrží značný počet nedoručitelných zpráv. „Nová brána pro zabezpečení zasílání zpráv společnosti Symantec odstraňuje nejasnosti při ochraně naší sítě před příchozím škodlivým kódem,“ řekl Mike Miller, ředitel zabezpečení informací v mediálním konglomerátu Media General, který vlastní 25 deníků, více než 275 menších publikací, 20 sesterských televizních stanic a velký počet webových serverů. „Zařízení Symantec Brightmail Gateway mi umožní snadno zajistit ochranu s potřebným výkonem bez ohledu na to, zda nevyžádaná pošta bude tvořit 70 % nebo 98 % veškeré pošty. Neustále se přizpůsobuje tak, aby chránilo naši síť před nejnovějšími hrozbami.“

Jednodušší instalace a správa
Společnost Symantec zkrátila čas potřebný ke správě až o 70 %. Správcům e-mailu tím pomáhá dosáhnout lepších výsledků s menším vypětím a nižšími náklady. Produkt Brightmail Gateway umožňuje zákazníkům instalovat a spravovat infrastrukturu zabezpečení zasílání zpráv více automaticky a tato infrastruktura vyžaduje také minimální následné sledování a údržbu. Padesátinásobně se například zvýšila rychlost prohledávání protokolu auditu zpráv, takže správci mohou rychleji a přesněji určit, co se stalo s každou jednotlivou zprávou. Produkt Brightmail Gateway kromě toho obsahuje nové průvodce a výchozí konfigurace, které provádějí procesem instalace a zavádějí doporučené postupy a zákazníkům tím umožňují rychlejší zavedení do produkčního užití.

Společnost Symantec doplnila na konzolu pro správu zařízení Brightmail Gateway souhrnnou diagnostiku, která správcům umožňuje okamžitě vyhodnotit stav všech instalovaných zařízení. Tyto informace mohou správcům pomoci proaktivně řešit vznikající problémy dříve, než způsobí jakékoli potíže koncovým uživatelům.

„Filtrování na bráně s ochranou příchozího i odchozího provozu by mělo být základní součástí každé strategie snižování rizika ohrožení informací,“ řekl Brian Burke, programový ředitel skupiny bezpečnostních produktů ve společnosti IDC.

Skupina produktů Symantec Brightmail
Změnou názvu na Brightmail Gateway se zdůrazňuje, že oceněné produkty pro zabezpečení e-mailu společnosti Symantec využívají modul pro ochranu před nevyžádanou poštou Brightmail. Název Brightmail používají také produkty Symantec Brightmail Traffic Shaper a Symantec Brightmail Message Filter, dříve označované Symantec Mail Security 8160, respektive Symantec Brightmail AntiSpam.

Dostupnost na trhu
Produkt Symantec Brightmail Gateway 8.0 má být k dispozici počátkem roku 2009 přímo od společnosti Symantec nebo prostřednictvím její celosvětové sítě autorizovaných prodejců s přidanou hodnotou, distributorů a systémových integrátorů. Další informace jsou k dispozici na webu www.symantec.com/bu­siness/brightma­il-gateway.

O společnosti Symantec
Společnost Symantec zaujímá světové prvenství v poskytování softwaru, zařízení a služeb, díky nimž mohou podniky i jednotliví zákazníci důvěřovat připojení ke světové síti. Společnost svým zákazníkům poskytuje software a služby zaměřené na předcházení bezpečnostních rizik a rizik týkajících se dostupnosti, dodržování norem a výkonu, a pomáhá jim tak chránit jejich infrastrukturu a informační zdroje a procesy. Společnost Symantec má ředitelství ve městě Cupertino v Kalifornii a pobočky ve více než 40 zemích. Další informace jsou k dispozici na adrese www.symantec.com.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).