Tech Data přesouvá sklad spotřebního materiálu HP do Boru u Tachova a výrazně tak rozšiřuje své portfolio v této oblasti

[Tisková zpráva] Tech Data dokončila poslední fázi stěhování svého skladu do nového logistického centra v Boru u Tachova. Jako poslední byl přesunut sklad spotřebního materiálu HP – stěhování proběhlo na konci srpna. V současné době Tech Data disponuje v České republice prostory o rozloze 36.000 m², díky čemu se sklad v Boru stává největším skladem společnosti mimo území USA

Praha, 31. srpna 2009 – Přesunutím skladových zásob spotřebního materiálu značky HP bylo zakončeno kompletní stěhování skladu společnosti Tech Data Distribution z pražského Zličína do Boru u Tachova. Poslední etapa, která proběhla ve druhé polovině srpna, znamená vytvoření skladu spotřebního materiálu HP pro celou skupinu Tech Data v Evropě. V České republice tak vznikl největší sklad korporace mimo území Spojených států – a třetí největší vůbec.

Velkorysou rozlohu nového logistického centra dokládají čísla o nových prostorách pro spotřební materiál značky HP. Zatímco dosavadní prostory v Praze mohly pojmout produkty HP v objemu asi 50 milionů korun, v Boru to je až 50 milionů eur. V absolutních číslech to představuje nárůst z 55 tisíc kusů dostupných výrobků na 1,3 milionu. V Boru se výrazně navýšil i počet produktů, které se prodávají méně: z 3 tisíc na 400 tisíc kusů.

„Důležitou zprávou je, že podmínky pro dodání zboží pro resellery zůstávají beze změny: vše funguje tak, jako tomu bylo v případě, kdy byl využíván sklad v Praze. Jedinou změnou je tedy možnost navýšení skladových zásob, což se pozitivně odrazí v dostupnosti zboží pro samotné resellery,“ říká generální ředitel Tech Data Distribution Martin Tolar.

Po dokončení stěhování se nové logistické centrum pro střední Evropu stalo největším skladem skupiny Tech Data mimo území Spojených států. Díky prostorám o rozloze téměř 36.000 m², lepší geografické poloze a nejnovějšímu technickému vybavení umožní nové centrum zvýšit skladové kapacity pro celý region a do budoucna také dále zkracovat dodací lhůty jednotlivých objednávek.

Informace o společnosti Tech Data Distribution hledejte na www.techdata.cz; www.techdata.sk.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).