Telekomunikační skupinu GTS CEH dnes v České republice definitivně posílil také Contactel

[Tisková zpráva] Praha, 2. února 2006 – Středoevropská telekomunikační skupina GTS Central European Holding (GTS CEH), jejíž součástí je i český celonárodní telekomunikační operátor GTS Novera, dnes v Praze uzavřela akvizici společnosti Contactel. Smlouva o převodu 100% podílu byla podepsána vloni v listopadu, v lednu tohoto roku pak transakci schválil ÚOHS. V pondělí 30. ledna GTS CEH uzavřela také transakce, kterými získala společnosti Telenor Networks a Nextra v ČR a na Slovensku.

Dokončení akvizic společností Contactel, Telenor Networks a Nextra mateřskou skupinou GTS CEH spouští v rámci všech společností proces nejprve provozního a následně i právního sloučení uvedených společností v jednu organizaci, která bude v budoucnu v České republice vystupovat pod jednotnou obchodní značkou GTS Novera.

„Čeká nás v první řadě vytvoření sjednoceného a vysoce konkurenceschopného produktového portfolia, které nabídneme stávajícím i potenciálním zákazníkům,“ popisuje první kroky slučování společností generální ředitel GTS Novera Milan Rusnák, který se k dnešnímu dni stal také jednatelem nově získané společnosti Contactel.

„Tyto změny budou znamenat pro všechny naše zákazníky přínos. V souvislosti se začleněním jmenovaných společností do GTS Novery proběhnou v první fázi zejména organizační změny, které se technicky nikoho ze zákazníků nedotknou,“ ujistil Milan Rusnák a dodal: „Všechny společnosti budou i nadále poskytovat služby beze změn tak, jak je mají zákazníci specifikovány ve smluvních dokumentech uzavřených se společnostmi Contactel, Telenor Networks či Nextra Czech Republic. Všechny uzavřené dohody a smlouvy tedy zůstávají i nadále v platnosti.“

O společnosti GTS Novera:
Společnost GTS Novera je celonárodní telekomunikační operátor. Vznikla v roce 2005 sloučením dvou vedoucích alternativních telekomunikačních operátorů, GTS CZECH, a.s. a Aliatel a.s. GTS Novera poskytuje v garantované kvalitě komplexní portfolio hlasových, datových a internetových služeb. GTS Novera je členem silného mezinárodního telekomunikačního uskupení GTS Central European Holding B.V., které je součástí mezinárodního finančního holdingu GML Limited.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).