TietoEnator rozšiřuje své kompetence v oblasti digitálního vysílání o Interactive TV Solutions společnosti Sofia Digital

[Tisková zpráva] TietoEnator, jeden z předních evropských poskytovatelů IT služeb s vysokou přidanou hodnotou, uzavřel partnerství se společností Sofia Digital, předním poskytovatelem interaktivních řešení pro digitální televizní vysílání.
27. 9. 2005
Doba čtení: 1 minuta

Sofia Digital je společnost známá svojí průkopnickou prací na zavádění řešení pro digitální televizi, založených na standardech MHP. Její produkty a odborné znalosti využívá mnoho zákazníků na celém světě v rámci svých projektů MHP. Její inovační řešení SMS TV a koncepty propojující různá média umožňují také vytvářet nové zdroje příjmů pro držitele vysílacích licencí a operátory přenosových sítí.

Toto partnerství přináší nové kompetence a řešení, které může TietoEnator nabídnout svým zákazníkům z oblasti telekomunikací a médií v Evropě, zpočátku v České republice. Umožňuje TietoEnator nabídnout svým zákazníkům prvotřídní řešení a služby v oblasti digitálního televizního vysílání.

TietoEnator je velmi dobře etablovaný poskytovatel IT služeb v severských zemích i v dalších zemích Evropy. Partnerství s TietoEnator umožňuje společnosti Sofia Digital proniknout na tyto trhy se svými produkty, a to díky odbornému zázemí společnosti TietoEnator, její zákaznické bázi a znalosti místních podmínek. Jsme velmi potěšeni tím, že se nám podařilo uzavřít toto partnerství, a těšíme se na spolupráci s TietoEnator, říká Olli Väätäinen, výkonný ředitel Sofia Digital.

Cílem TietoEnator je posilovat svou pozici na evropském telekomunikačním a mediálním trhu. Partnerství se společností Sofia Digital a její řešení nám poskytují možnost otevřít velmi zajímavý nově vznikající tržní prostor, rozšířit naše portfolio služeb a řešení pro naše stávající zákazníky a také rozšířit naši zákaznickou bázi, říká Zbyněk Eiselt, výkonný ředitel TietoEnator, a.s.