Towercom zdvojnásobuje přenosovou kapacitu na satelitech ASTRA

[Tisková zpráva] Provozovatel služby Skylink působící na slovenském a českém trhu uzavřel smlouvu na druhý transpondér na pozici 23,5 stupně východní délky.

Praha, 29. září 2008. – SES ASTRA, společnost skupiny SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg: SESG), oznámila, že slovenský telekomunikační a televizní operátor Towercom zdvojnásobil svoji kapacitu poskytovanou prostřednictvím satelitů ASTRA a uzavřel smlouvu o dalším transpondéru na orbitální pozici 23,5 stupně východní délky. Towercom provozující televizní platformu Skylink pro Slovensko a Českou republiku využije dodatečnou kapacitu pro domácí a zahraniční TV kanály přenášené přímo do domácností (DTH – Direct to home), včetně kanálů ve vysokém rozlišení (HD – High Definition). Towercom úspěšně rozvíjí platformu Skylink s využitím satelitu ASTRA na pozici 23,5 stupně východní délky, která se stává novou hlavní pozicí pro služby DTH poskytované zemím střední a východní Evropy.

„Trhy ve střední a východní Evropě neustále vykazují silnou poptávku a dynamický vývoj,“ říká Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA. „Naše pozice 23,5 stupně východní délky využívá tento trend a stává se tak hlavní volbou pro vysílací společnosti v tomto regionu. Důkazem toho je i nová smlouva se společností Towercom, která je jedním z nejprogresiv­nějších operátorů telekomunikačních a televizních služeb na Slovensku.“

„Satelitní systém ASTRA představuje silnou základnu, která nám umožňuje rozšířit naši nabídku na trzích střední a východní Evropy,“ uvedl Roman Fischer, předseda představenstva společnosti Towercom, která je provozovatelem platformy Skylink. „Smlouva uzavřená se SES ASTRA o poskytnutí nové kapacity nám umožňuje začlenit naše programy mezi atraktivní kanály, a to ve standardním i vysokém rozlišení HD. Dále nám dovoluje kombinovat nabídku s velkým výběrem mezinárodních nekódovaných kanálů, které lze příjmat prostřednictvím satelitu ASTRA na pozici 19,2 stupně východní délky pomocí jednoduchého zařízení pro duální příjem.“

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).