Trend Micro se umístila ve vedoucím kvadrantu grafu Magic Quadrant 2007 platforem pro ochranu koncových bodů

[Tisková zpráva] CUPERTINO, Kalifornie, 9. ledna 2008 — Společnost Trend Micro Incorporated (TSE: 4704), leader na trhu síťového antivirového softwaru a softwaru pro zabezpečení internetového obsahu a souvisejících služeb, ohlásila, že se v grafu Magic Quadrant 2007 platforem pro ochranu koncových bodů společnosti Gartner umístila v kvadrantu vedoucích firem. Kvadrant byl zveřejněn v prosinci 2007. (1)

Podle společnosti Gartner „vedoucí společnosti prokázaly vyvážený pokrok a úsilí ve všech kategoriích zaměřených na realizaci a vize. Jejich kroky přispěly ke zvýšení úrovně konkurenčního prostředí pro všechny produkty na trhu, přičemž tyto společnosti jsou schopné měnit kurs daného odvětví.“

„Trend Micro je hrdá na to, že je společností Gartner považována za firmu, která se snaží vyhovět rozvíjejícím se požadavkům zákazníků,“ řekl Ron Clarkson, ředitel Trend Micro pro oblast zabezpečení koncových bodů. „Toto odhodlání dokumentují nejvyšší známky, které pravidelně dostáváme od našich klientů v oblasti servisu a technické podpory, i naše nedávná ohlášení: nedávno bylo uvedeno na trh naše první řešení pro ochranu proti únikům dat, vyvinuli jsme také plug-in architekturu, která umožňuje rychlejší integraci nových technologií nabízených jak společností Trend Micro, tak menšími firmami. Rozšířili jsme také náš systém pro zjišťování důvěryhodnosti o databázi informací o důvěryhodnosti webových stránek provozovanou mimo zákaznické systémy, která umožňuje bezpečnostní hodnocení webových stránek v reálném čase. Tato technologie určuje reputaci webů pomocí profilování bezpečnostních domén, hodnocení chování malwaru, analýzy obsahu webů, filtrování URL adres a určování vzájemných vztahů mezi spamy a phishingem. Výsledkem je ochrana klentů před škodlivými nebo podezřelými webovými stránkami.

Společnost Gartner zkoumala dodavatele, kteří „poskytují nástroje pro detekci a odstraňování malwaru…, osobní firewally a/nebo některou formu ochrany před průniky… pro osobní počítače“ a kteří „nabízejí funkce pro centralizovanou správu, konfiguraci a reporting u produktů, které mohou podporovat společnosti, jenž mají nejméně 5000 geograficky rozmístěných koncových bodů.“

Zpráva společnosti Gartner umisťuje dodavatele do jednoho ze čtyř kvadrantů podle kvality vize a schopnosti tuto vizi realizovat. Tyto čtyři kvadranty se nazývají Leaders, Challengers, Visionaries a Niche Players.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).