Společnost truconneXion kupuje dvojku na domácím trhu

[Tisková zpráva] Lídr českého trhu v oboru Software Asset Managementu, společnost truconneXion, uskutečnil akvizici svého největšího konkurenta, firmy FairNet.

PRAHA, 29. září 2010 – Původnímu českému softwaru AuditPro se otevřela cesta k dalším statisícům počítačů nejenom v České republice, ale také na Slovensku a v Polsku. Technologická společnost truconneXion, která ho vyvíjí a prodává, oznámila akvizici svého největšího konkurenta na domácím trhu, společnosti FairNet. AuditPro, nejrozšířenější auditovací software v oboru Software Asset Managementu (SAM), který v průběhu uplynulých let vstoupil do povědomí nejenom odborné veřejnosti jako nástroj pro monitorování efektivity zaměstnanců, tak v průběhu následujících měsíců nahradí konkurenční produkt PCinfo. Sdružený tržní podíl obou produktů v České republice činí v současnosti více než 75 %.

Společnost FairNet se se svým produktem PCinfo vypracovala během jedenácti let na pozici dvojky na domácím trhu v oboru Software Asset Managementu a celkem uskutečnila 360 tisíc instalací. Adam Mikula, ředitel společnosti FairNet, k transakci uvedl: „Jsme rádi, že můžeme našim zákazníkům nabídnout velmi kvalitní produkt s mimořádným vývojovým zázemím. Místo boje s konkurencí chceme své síly naplno nasměrovat na podporu a servis zákazníků.“

„Společnost FairNet má kromě jiného velmi silnou pozici v oblasti státní správy a veřejného sektoru. Výrazné rozšíření portfolia zákazníků nám navíc umožní ještě navýšit investice do vývoje a podpory našeho řešení a povede k dalšímu výraznému posílení našich pozic na trhu,“ komentoval akvizici Robert Kleiner, člen představenstva společnosti truconneXion.

AuditPro získává koupí společnosti FairNet prostor i pro další expanzi v zahraničí, zejména v Polsku a na Slovensku. V těchto dvou zemích měl software PCinfo stovky zákazníků, kteří významně rozšíří stávající portfolio společnosti truconneXion, jež v těchto dvou zemích rovněž úspěšně působí.

Všem zákazníkům FairNetu, kteří využívají PCinfo s platnou licencí, bude v blízké době nabídnuta odpovídající verze produktu AuditPro, který bude od nového roku jedinou podporovanou platformou.

Finanční podrobnosti akvizice nebyly zveřejněny.

O produktu AuditPro – www.auditpro.cz
AuditPro je původní český nástroj pro správu licencí a evidenci počítačů. Umožňuje ve velmi krátké době zavést efektivní správu softwaru, hardwaru i veškerého ostatního majetku tak, aby probíhala s minimálním úsilím a maximálně šetřila prostředky firem. Přináší rovněž unikátní informace o skutečném využití používaných IT zařízení a softwarových aplikací konkrétním uživatelem. Prodej licencí AuditPro v současné době dosáhl 720 tisíc.

Produkt AuditPro získal mnoho prestižních ocenění včetně certifikací „Designed for Windows XP“, „Certified for Windows Vista“, „Certified for Windows 7.0“ a stal se vítězným řešením v soutěži Microsoft Industry Awards 2006, 2007 a 2008 pro Českou republiku a Slovenskou republiku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).