Ušetřeno.cz - nová služba ušetří za vás

[Tisková zpráva] Praha - Nový projekt v oblasti domácích financí má jediný cíl - ušetřit rodinný rozpočet zbytečných výdajů bez nutnosti vynaložit jakýkoliv čas pro zařízení formalit. Přináší přehledné srovnání alternativních nabídek poskytovatelů elektřiny a plynu, stejně jako obvyklých finančních produktů - hypoték, půjček, spoření, kreditních karet a nově i webových stránek, které nabízejí denně výrazné slevy. A čím že šetří čas? Všechno sám spočítá, ukáže slevu oproti současnému stavu a nakonec sám s vaším souhlasem vyřídí i administraci změn.

“Srovnání finančních služeb, například hypoték nebo půjček, je již v Česku mnoho. Nám ale vadilo, že se snad žádná z nich nedokáže postarat o samotnou výměnu poskytovatele, tedy o papírování. Sami jsme si také vyzkoušeli, jak složité je porovnat si ceny dodavatelů u energií. A administrace pak může být ještě složitější – i když ve výsledku po vás chtějí jenom informace, které by jim zvládl předat i počítač. Takže nás napadlo, proč ho nenechat?” říká zakladatel projektu David Nevečeřal o vzniku služby. Největší zájem je už teď podle jeho slov právě o elektřinu a plyn, které v Česku nesrovnává ani nezařizuje žádná jiná služba.

Výhody vidí i oproti prodejcům samotných společností. “Nejsme placeni jednou či několika konkrétními společnostmi, nemáme tendenci nabízet lidem to, co pro ně není zcela nejvýhodnější. Jedinou naší referencí je, aby se po zadání údajů objevilo v kolonce ušetříte co nejvyšší číslo,” doplňuje Nevečeřal.

Jak služba funguje je vidět například na zmíněných poplatcích za energie. Zadají se čísla z faktury podle ukázaných vzorů a systém nabídne porovnání s dalšími dodavateli podle maximální úspory, kterou nabízí. Pokud nechcete vyplňovat formulář, stačí fakturu jednoduše poslat na email, zákaznická služba úsporu vypočítá a obratem vám ji pošle. Stejně jako samotná služba, ani tento doplněk nic nestojí. Nakonec stačí stisknout tlačítko a systém odešle veškeré papírování k vyřízení, od vás už bude potřeba jenom podpis.

Jsou nějaké důvody k obavám ze změny poskytovatelů takových služeb? “Rozhodně tady není žádné riziko, proud vám nikdo nevypne a ani u jiných služeb nic nehrozí. Pokud nebudete se zvoleným dodavatelem spokojeni, není problém ho změnit znovu. A zvýšení cen po pár měsících nízkých poplatků je pouze fáma. Spolupracujeme pouze s důvěryhodnými firmami a všechny menší společnosti svou cenovou politiku garantují na několik let dopředu.” Jak zakladatel Ušetřeno.cz dodává, nemá smysl se obávat ani poplatků a odstupného za takovou změnu poskytovatele. “Takové poplatky nejsou přípustné, z tohoto pohledu prověřujeme každou společnost, kterou do srovnání zařazujeme.”

Po spuštění služby obsahuje databáze poskytovatelů již velké množství firem na českém trhu a další se již přidávají. „Do budoucna chceme obsáhnout celý trh a přidat další služby, které pomohou s domácím rozpočtem. Například nedávno jsme spustili přehled nabídek ze všech serverů hromadného nakupování,“ dodává další ze zakladatelů Jakub Zamrazil.

Informace o projektu Ušetřeno.cz
David Nevečeřal – investor a CEO – se již více než 8 let věnuje internetovému byznysu. Jeho největším úspěchem bylo spoluzaložení a následný prodej internetového obchodu MEGAOBCHOD.cz, který v roce 2007 patřil se stamilionovým ročními obraty do první desítky internetových obchodů v ČR . Po prodeji zastával pozici ředitele divize MEGAOBCHOD.cz v mezinárodní online retailové skupině, která projekt odkoupila. David studoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, fakultu Informatiky a statistiky, ve volném čase rád cestuje a hraje golf. Poslední rok se David věnuje především investicím do zajímavých projektů na internetu a zároveň pomáhá s jejich realizací. Jedná se kromě projektu Ušetřeno.cz například o internetovou poradnu Poraď.cz – inovativní služba v oblasti online poradenství.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).