Uzávěrka Junior Internetu se blíží

Uzávěrka Junior Internetu se blíží

Praha, 31. ledna 2005 – Téměř 140 přihlášek do nominačních soutěží již obdrželi organizátoři konference Junior Internet. Její letošní program obohatí účastníci ze Slovenska, Lucemburska a Litvy. Zájemci z České republiky se mohou přihlásit ještě do 15. února.

Junior Internet je projekt určený dětem a mladým lidem, kteří se aktivně zajímají o internet. Organizují jej již pošesté jako jednu z hlavních akcí Března – měsíce internetu děti kolem dětského internetového časopisu eZavináč.cz ve spolupráci se sdružením BMI. Nad 6. ročníkem převzali záštitu evropský komisař pro školství, vzdělání, kulturu a vícejazyčnost Ján Figeľ a ministryně školství, mládeže a tělovýchovy ČR Petra Buzková.

Projekt má dvě části. První jsou nominační soutěže Junior Web, Junior Project, Junior Text a Webík, které právě probíhají a mají uzávěrku 15. února 2005. Junior Web je soutěž v tvorbě webových stránek určená pro děti do 14 let. U soutěže Junior Project je věková hranice autorů rozsáhlejších webových stránek a internetových projektů 18 let. Junior Text je soutěž o nejlepší slohovou práci na téma internetu a bude hodnocena v kategorii do 14 a 18 let. Soutěže webových stránek dětských oddělení knihoven Webík se mohou zúčastnit děti do 14 let.

Účastníci těchto soutěží jsou pak pozváni na konferenci Junior Internet, která se uskuteční v sobotu 5. března v bezbariérových  prostorách Fakulty humanitních studií UK v Praze – Jinonicích. Na konferenci jsou vyhlášeny výsledky soutěží, jejich vítězové zde prezentují nejlepší projekty a je připraven další bohatý zajímavý program. V průběhu konference probíhá rovněž tombola, z níž si téměř každý účastník odnese nějakou výhru – knihu, časopis, počítačovou hru, elektronický slovník a podobně. Pro neslyšící účastníky je zajištěno tlumočení do znakového jazyka. Cenami podpoří konferenci společnosti Computer Press, LangMaster, Microsoft a Zoner Software, mediálními partnery jsou Moje 1. noviny, Česká škola, Radio Domino a na Slovensku Fifík.

Podrobnosti o programu, způsobu přihlášení do nominačních soutěží a také množství informací o předešlých ročnících Junior Internetu najdou zájemci na www.juniorinter­net.cz. Dozvědí se zde také o tom, jak se Junior Internet stal mnoha jeho účastníkům odrazovým můstkem k dalším úspěšným aktivitám.

Junior Internet je jednou ze sedmi konferencí, které se uskuteční jako součást Března – měsíce internetu (BMI). Organizátorem 8. ročníku BMI je BMI sdružení, záštitu poskytlo Ministerstvo informatiky ČR, hlavními partnery jsou Asociace pro elektronickou komerci (APEK), ČSOB a DIGI TRADE, mediálními partnery Atlas.cz, PROTEXT – PR servis ČTK, Český rozhlas, Právo, Springer Media CZ, Vogel Burda Communications, odborným partnerem 4Internet.

BMI sdružení je neziskové sdružení fyzických i právnických osob, jehož posláním je podpora rozvoje Internetu jako globálního komunikačního prostředku, charakteristického pro informační společnost. Jeho projekt Měsíc Internetu 2000 se umístil ve finále soutěže Stockholm Challenge Award, které se zúčastnilo 612 projektů z 80 zemí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).