V 5. jubilejním ročníku soutěže Diplomová práce roku bude soutěžit 92 přihlášených studentů

[Tisková zpráva] 30. 6. 2010 vypršel termín pro doručení soutěžních prácí do soutěže Diplomová práce roku 2010. Odborné porotě tak nastává náročné období posuzování 92 přihlášených studentských prací.

Doba čtení: 2 minuty

Soutěž Diplomová práce roku 2010 je projektem zaměřeným na podporu vysokého školství a zvýšení prestiže oboru informačních technologií v ČR a SR. Klade si za cíl umožnit nadaným studentům lépe vyniknout a získávat lepší uplatnění v praxi. Novinkou letošního roku bude širší účast slovenských vysokých škol a soukromých vysokých škol.

Pátý jubilejní ročník soutěže uzavřel 30. 6. 2010 fázi přihlašování soutěžních prací. Přihlášeno jich bylo 92 a odborné hodnotící komisi nyní nastává náročné období jejich posuzování. Do finálového kola postoupí 6 nejlepších prací v každé ze 7 soutěžních kategorií. Hlavní cenou pro vítěze každé kategorie je 50.000,–Kč a nabídka zaměstnání. Slavnostní vyhlášení proběhne 9. 9. 2010 v Brně na VUT, v Ústavu informačních systémů, na pozvání děkana doc. Ing. Jaroslav Zendulky, CSc.

Soutěž má již nyní výbornou podporu mediálních partnerů, jimiž jsou Computerworld, IT Systems a podnikatelský týdeník PROFIT.

Vyhlašovatelem je již tradičně společnost ABRA Software a.s., spoluvyhlašovatelem je sdružení Česká společnost pro systémovou integraci. V organizaci soutěže spolupracuje komerční sféra, reprezentovaná firmou ABRA Software a dalšími firemními partnery, se zástupci akademické sféry, reprezentované jednotlivými vysokými školami, sdruženými ve společnosti ČSSI. Odbornými garanty projektu jsou sdružení CACIO a ICT Unie, které bdí nad odbornou úrovní soutěže.

Podrobné informace jsou uvedeny na www.diplomova­prace.cz, kde je ke stažení také videorozhovor s organizátory akce.

Informace o společnosti ABRA Software, a.s.
ABRA Software a.s. je členem skupiny United Software a.s. Patří k největším českým producentům podnikových informačních systémů s ročním obratem 145 mil. Kč. V současné době registruje v České republice a na Slovensku více než 15.000 aktivních licencovaných subjektů. Disponuje širokou sítí více jak 100 poboček a partnerů, kteří skýtají záruku profesionálních služeb. Základ řešení pro firmy všech velikostí tvoří řada moderních informačních systémů ABRA Gx, které lze upravit podle potřeb a požadavků zákazníka. ABRA Software a.s. jako první v oboru prošla již v roce 1996 certifikací ISO 9001. Je hlavním tvůrcem a propagátorem elektronizace podnikání, zejména zavedení standardu elektronické výměny dokumentů (ISDOC) mezi podniky. Jejím heslem je: „Méně kravat, více práce“.