Sicilské arrancini Emanuele udělá jako první chod. Smažené rýžové koule se jmenují jako malé zlaté pomeranče a ovoce skutečně připomínají. Rafinovaná pochoutka z uvařené rýže je plněná ragú, hráškem, sýrem, někdy houbami a obarvená šafránem. Rýže spotřebuje čtyři vejce, a protože je v ní hodně škrobu, dobře váže. Naplněné koule se ještě obalí ve vajíčku a strouhance – mouka díky škrobu není nutná – a usmaží na oleji. Je to kalorická bomba; no a co? Vždyť jsou Vánoce, mávne rukou s úsměvem italský kuchař.
Malé hovězí kuličky maminky Marcelly doplní Manu svým ďábelským kečupem z naložených oloupaných rajčat. Podává je úhledně propíchnuté párátkem na malém tácku jako jednohubky. Do mletého masa se přidává sýr, zelená petržel, vejce a parmazán. Zachutnají panu faráři, ale stejně tak kamarádovi z chalupy, řezníku Františkovi, Ondřeji Soukupovi, Chantal Poullain a Tomiu Okamurovi. Přes přítomnost velebného pána se Manu musí na vaření pekelně soustředit, a pokud si něco neschová, vlastnoručně připravené dobroty na něj ani nezbudou. Po terině s bílou čokoládou a vlašskými ořechy se jen zapráší! Ale není náročná na přípravu, klidně si ji za dvacet minut upečete doma sami. Čtyři hodiny si pak ale ještě počkáte, než ztuhne v lednici. Teprve pak ji můžete vyklopit z formy, nakrájet na plátky, posypat pokrájenými ořechy a pomalu vychutnat. Jen se rozplývá na jazyku!