Hlavní navigace

Vánoční atmosféra v „kuchyni“ Jiřího Babici

[Tisková zpráva] Kuchař Jiří Babica včera ve své „kuchyni“ prozradil tipy na vánoční menu. V pražském studiu, kde se úspěšná kuchařská show Babicovy dobroty natáčí, vařil pro všechny přítomné více než deset různých specialit.

Sdílet

Praha 17. prosince 2009 – Na odpolední vánoční party v televizním studiu představil kuchař Jiří Babica ateliér, v kterém se natáčí oblíbená show Babicovy dobroty, a hostům zde přímo před jejich zraky uvařil více než deset různých specialit. Pochutnat si mj. mohli na rybím ragú, prsíčkách z divoké kachny, mušlích na bílém víně, kapru s těstovinami, kuřecím mase s arašídovou pastou a kokosovým mlékem a dalších dobrotách.

„Již za týden bude Štědrý den, a tak jsem samozřejmě připravil nejrůznější speciality z typické české vánoční ryby – kapra a jako překvapení jsem servíroval thajské Vánoce, což je pár jídel, s nimž se můžeme setkat právě v Thajsku“ vysvětluje charismatický kuchař. „Vánoční svátky miluju a v naší rodině během nich vždycky vařím já. Patří k nim klasika, takže ani u nás na Štědrý den nechybějí rybí polévka, kapr a bramborový salát,“ dodává.

Babicovy dobroty vysílá TV Nova od 11. října 2008 každou sobotu v 17.50 hodin. Tato cooking show, založená na osobnosti Jiřího Babici, charismatického kuchaře s dlouholetými zkušenostmi v oboru gastronomie, který např. pracoval v pražských hotelech Palace, Ambassador a Alcron či jako šéfkuchař v hotelu Petersberger Hof v Kolíně nad Rýnem, je u diváků nesmírně oblíbená. Každý díl průměrně dosahuje v podzimní sezoně téměř 42% podílu na sledovanosti v cílové skupině 15–54. V cílové skupině 15+ si ho nenechá ujít v průměru 939 tisíc diváků.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).