Hlavní navigace

Vánoční Prostřeno! nadělí hasičům

[Tisková zpráva] Než se čtyřikrát vyspíme a přijde Ježíšek, čtyřikrát povečeříme se čtyřmi nevšedními hosty z podhůří Jizerských hor. Sestava je nevšedně vyvážená, slavnostní tabuli prostřou dva zralí muži a dvě mladé ženy. Tři z nich se nějakým způsobem věnují výtvarným činnostem, jeden je dokonce známý kreslíř Petr Urban. Vánoční ozdoby, lití olova, kreslení vtipů, koňská farma… I tak mohou vypadat Vánoce. Tradiční výhra 25 000 korun netradičně poputuje na charitativní účely – hasičům postiženým povodní z Dětřichova u Frýdlantu. Milou atmosférou vás od pondělí do čtvrtka vánočně naladí speciální Prostřeno v 18.00 na Primě.

Sdílet

Pondělí: klidná síla Jakub (57)
Designér, pedagog a správce Muzea Josefa Jíry na Malé Skále bydlí v hezky zařízeném domku. Jen kuchyňskou linku čeká renovace… Milovník divočiny Jakub se rozhodl připravit menu ze zvěřiny. Jenže ouha! Remoska odešla právě při natáčení, a tak Kuba musí improvizovat a místo paštiky udělá salát. To se naštěstí netýká hlavního chodu. Jelení guláš je spíš skvělé ragú s vínem a také knedlíky nemají chybu.

Úterý: sklářka Jana (32)
Po dobrém pondělním startu přivítá milou partu ve svém bytečku sklářka Jana. Pojíme v ateliéru, kde fouká vánoční ozdoby. Hosté budou u stolu foukat do kachní hvězdičkové polévky a na babiččin hubník a kuřecí kousíčky s cibulovým sosíkem a pečenými brambůrky. Závěrečný „klepací dort“ vzbudí všeobecnou zvědavost. Dojde také na foukání ozdob?

Středa: baletka Barbora (27)
Členka baletního souboru Divadla F. X. Šaldy v Liberci je momentálně na mateřské dovolené. Rodina vlastní farmu, kde Jana pomáhá se stádem koz a vyrábí domácí sýry. Jako předkrm je nabídne i hostům. Hlavní atrakcí ale bude projížďka na koních. I když je Bára baletka, moc ráda jí. Dále připraví lososa s bylinkovou omáčkou, zeleninou a lehkým dezertem z jahod.

Čtvrtek: neřízená střela Petr (50)
Populární český kreslíř, otec Rudy Pivrnce, je také atlet a sáňkař. Sedmnáctinásobný mistr republiky v jízdě na saních žije ve Smržovce, kde má dva propojené dřevěné domy. Hosty pozve do ateliéru ke krbu. Na žulovém kameni upeče hovězí steaky. Jen aby nepřipálil přílohu – brambory v alobalu! Petr si dá na hostině a úpravě stolu opravdu záležet. Navíc téměř nepustí tužku z ruky a kreslí k obveselení hostů i diváků.

Recepty hostitelů najdete hned po odvysílání jednotlivých dílů na stránkách pořadu www.iprima.cz/pros­treno. Nebudou chybět ani rady jak být nejlepším hostitelem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).