Vedoucí role VMware v oblasti virtualizace se stává rozhodujícím faktorem pro evropské organizace

[Tisková zpráva] PALO ALTO, Kalifornie, 10. července 2008 – Nedávný průzkum společnosti IDC ukázal, že 82 % evropských společností, které zkoušely technologie pro virtualizaci serverů, zvolilo virtualizační řešení od VMware (NYSE: VMW). Tento závěr přichází v době, kdy se podle průzkumu podíl nových serverů, které jsou virtualizovány dosavadními uživateli virtualizace, zvýší z 35 % v roce 2007 na 52 % do roku 2009. Kromě toho 54 % z těch zkoumaných společností, které dosud virtualizaci nepoužívají, plánuje její zavedení během příštích 12 měsíců.

Doba čtení: 2 minuty

„V posledních dvou letech jsme byli svědky přechodu od taktického nasazování virtualizace ve vybraných částech organizací našich zákazníků k jejímu zcela běžnému využívání ve všech jejich IT infrastrukturách,“ uvedl Mark Stradling, viceprezident VMware pro region EMEA. „Netýká se to pouze velkých podniků, ale je to pravidlem i u malých a středních firem. Tito zákazníci nyní profitují z významného snížení nákladů, větší pružnosti při podnikání a špičkové dostupnosti a provozuschopnosti svých systémů. S více než 20 nabízenými virtualizačními produkty má VMware nejrozsáhlejší sortiment produktů a řešení a jsme si jistí, že budeme i nadále přinášet našim zákazníkům řešení s bezpříkladnou užitnou hodnotou.“

Průzkum ukazuje, že největší nárůst při zavádění virtualizace se předpokládá v oblastech zajištění lepší obnovy provozu po nehodě, možností zálohování a vyšší dostupnosti systému.

Mezi další významná zjištění průzkumu IDC patří:

• 89 % organizací využilo virtualizaci pro snížení nákladů na svá datová centra; organizace uvedly, že použití ověřené virtualizační technologie bylo nejdůležitějším kritériem při rozhodování o virtualizaci;
  • 59 % implementací dosahuje typické úrovně konsolidace serverů až 4:1, což nabízí většině zákazníků potenciální úspory za energii, chlazení a prostory ve výši až 75 %;
  • 45 % organizací využilo virtualizaci jako standardní prostředek pro nasazování nových aplikací nebo se domnívá, že by se to mělo stát pravidlem během několika málo let.

„Virtualizace je dnes hlavním trendem a stává se standardní implementační platformou pro aplikace v datových centrech po celé Evropě,“ poznamenal Chris Ingle, ředitel oddělení konzultačních a výzkumných služeb IDC European Systems Group. „Zákazníci v celém regionu provozují klíčové firemní aplikace a testují, vyvíjejí a používají systémy pro zajištění kontinuity provozu na virtuální infrastruktuře. V budoucnu budou potřebovat také lepší prostředky pro automatizaci a správu, které jim pomohou plně zhodnotit jejich investice.“

„Využití virtualizace se u nás během posledních tří let značně zvýšilo. Začínali jsme se specifickými taktickými implementacemi a nyní máme standardizovanou virtuální infrastrukturu a upřednostňujeme zavádění virtualizačních řešení. Přednost virtualizace pomocí produktů VMware spočívá ve snadnosti jejich použití a měřitelných výhodách, které přináší,“ řekl Christopher Venning, manažer IT sítí a technické podpory v Royal College of Physicians. „Vybrali jsme si VMware kvůli vysoké kvalitě jeho virtualizační platformy a nyní doplňujeme naše investice o jeho vynikající portfolio nástrojů pro automatizaci a správu. Virtuální infrastruktura je dnes naším hlavním aktivem.“

Studie IDC o virtualizaci serverů v Evropě byla prováděna v období od ledna do března 2008 na vzorku 650 evropských společností. Více informací o této zprávě najdete na http://www.id­c.com/getdoc.jsp?con­tainerId=GE56Q.