VMware vytvořil výkonnostní rekord v provozování Microsoft Exchange na serverech IBM System x3850 M2

[Tisková zpráva] PALO ALTO, Kalifornie 11. března 2008 — Společnost VMware, Inc., světový lídr v oboru virtualizačních řešení od desktopů po datová centra, vytvořila rekord ve výkonu systému a využití zdrojů pro provozování Microsoft Exchange. VMware nasadil Microsoft Exchange Server 2007 na VMware Infrastructure 3 (VI3) a úspěšně podporoval 16 000 náročných uživatelů mailboxů Exchange na jednom 16cestném vícejádrovém serveru IBM System x3850 M2.

Provozování Microsoft Exchange na softwaru VMware zvýšilo o více než 100 % počet podporovaných uživatelů Exchange ve srovnání s Microsoft Exchange provozovaným podle předepsaných doporučení pro nativní provoz v nevirtualizovaném prostředí. Virtualizační software VMware umožňuje firmám využívat plně výhod vícejádrových hardwarových serverů pro mnohem efektivnější provozování nejnáročnějších firemních aplikací.

Software VMware dovoluje firmám překročit omezení škálovatelnosti spojené s nevirtualizo­vanými prostředími. Microsoft Exchange Server 2007 je jednou z nejvíce používaných komunikačních aplikací, nainstalovanou v podnikových datových centrech po celém světě. Vývoj operačních systémů a aplikací si však historicky vynutil stanovení počtu doporučených CPU a velikosti paměti na fyzický server. Výsledkem byl prudký nárůst málo vytížených fyzických serverů v dnešních datových centrech, což přináší velké výdaje na správu, údržbu, napájení a chlazení.

Provozováním softwaru VMware na výkonných vícejádrových serverech mohou zákazníci soustředit (konsolidovat) větší pracovní zátěž na méně fyzických serverů – a zároveň tím dokonce zlepšit výkon. Díky tomu mohou zákazníci snížit kapitálové výdaje na údržbu a omezit dopad své činnosti na životní prostředí, způsobený zbytečnou spotřebou energie. Přínosem pro zákazníky jsou také nástroje pro správu VMware, které umožňují řešení, jaká by byla před virtualizací nemožná, například přesun pracovních úkolů z jednoho fyzického serveru na jiný bez přerušení činnosti, automatizace plánování zdrojů a zajištění vysoké dostupnosti.

Výhody VMware nejsou předváděny pouze v laboratorních podmínkách, ale jsou využívány organizacemi přímo v pracovním prostředí na různých serverových platformách. Například Adrian Jane, Infrastructure & Operations Manager na University of Plymouth, který je odpovědný za provozování přibližně 50 000 mailboxů Microsoft Exchange na čtyřech virtuálních strojích běžících na VMware Infrastructure 3, řekl: „Celá naše instalace Microsoft Exchange je virtualizována na VMware Infrastructure 3 a jsme nesmírně spokojeni s dosaženým výkonem. VMware nám navíc poskytuje také vysokou dostupnost řešení, které má výhody oproti tradičním možnostem clusterování. Pokud jde o správu pracovních aplikací, je VMware nejen pouhým produktem, ale strategií.“

Na zahajovací uživatelské konferenci VMworld Europe, která proběhla v Cannes na sklonku měsíce prezidentka a CEO VMware Diane Greene řekla: „Výsledky publikované na našich webových stránkách potvrzují, co nám naši zákazníci říkají od prvního dne – aplikace Microsoftu běží nejlépe na VMware. Rozvoj vícejádrového hardwaru doplňuje virtualizaci VMware a naopak. Zákazníci mohou „omladit“ svoje datová centra výkonnějším hardwarem a zmenšovat jejich nároky na prostor, energii a správu.“

Metodika testování
Demonstrace zahrnovala Microsoft Exchange 2007, běžící na VMware ESX Server 3.5 a na fyzickém serveru IBM System x3850 M2, který byl vybaven čtyřmi čtyřjádrovými procesory Intel Xeon 7350 na platformě Caneland. Test dodržoval pokyny Microsoftu pro konfiguraci Exchange (viz http://techne­t.microsoft.com/en-us/library/bb123895(­EXCHG.80).aspx), kde se doporučuje 1000 mailboxů na jádro a maximálně 32 GB paměti pro jednu instanci operačního systému. Testovací laboratoř pomocí softwaru VMware vytvořila a spustila řadu instalací těchto „doporučených konfigurací“ na virtuálních strojích.

Další podrobnosti o metodice testování a výsledcích můžete najít na internetové adrese http://blogs.vmwa­re.com/perfor­mance/.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).