Vodafone letos rychlým mobilním internetem 3G pokryje 60 měst

[Tisková zpráva] Praha, 18. června 2010 Vodafone letos pokryje signálem rychlého mobilního internetu 3G šedesát českých měst a obcí, včetně všech krajských metropolí. V současné době už 3G signál využívají zákazníci v Praze, Brně a Karlových Varech. V těchto třech městech si mohou zákazníci také mobilní internet vyzkoušet na měsíc zdarma.

Doba čtení: 1 minuta

„Při výstavbě vysokorychlostní 3G sítě klademe velký důraz na její optimalizaci tak, abychom zaručili maximální kvalitu nabízených hlasových a datových služeb,“ říká Pavel Kos, viceprezident pro technologie Vodafonu Česká republika.

Vodafone využívá pro provoz 3G sítě nejnovější technologii HSPA (High Speed Packet Access) od společnosti Huawei. Ta umožňuje připojení k mobilnímu internetu rychlostí až 7,2 Mb/s pro download a až 2 Mb/s pro upload.

Díky 3G budou moci zákazníci surfovat na internetu v notebooku nebo v mobilním telefonu reálně 10× až 15× rychleji než na dosavadní technologii EDGE. Za zrychlení přitom zákazníci nic nepřiplatí, 3G bude dostupné v rámci stávajících datových tarifů.

Datový tarif Připojení na stálo, který je vhodný pro surfování a stahování většího množství dat, si nyní mohou zákazníci v Karlových Varech vyzkoušet na jeden měsíc zdarma. Když se ho poté rozhodnou dále využívat, získají praktický USB modem pro připojení k internetu v notebooku za zvýhodněnou cenu 77 Kč.

Kromě 3G sítě nabízí Vodafone i síť 2G – EDGE, která je nyní dostupná pro více než 95 % obyvatel České republiky.