VŠMIE překonala hranici 1000 studentů

[Tisková zpráva] PRAHA – 15. prosince 2008 - V posluchárnách Vysoké školy manažerské informatiky a ekonomiky letos zasedlo 1083 studentů. Dosavadní maximum z minulého roku je tímto překonáno téměř o 43 procent. VŠMIE se tak dostává v počtu studentů mezi první desítku soukromých vysokých škol.

„V tomto roce jsme zrealizovali několik významných akcí, které přispěly k takovémuto nárůstu. Rozšířili jsme výuku o tři nové studijní obory (Právo v podnikání, Právo ve veřejné správě a Management ochrany životního prostředí), otevřeli jsme pobočku v Sokolově a zmodernizovali hlavní budovu VŠMIE v Praze. To vše pravděpodobně pomáhá zvyšovat zájem studentů o naší školu,“ shrnuje události tohoto roku Radek Řechka, ředitel a kvestor VŠMIE.

VŠMIE se zapojuje také do různých vzdělávacích programů. V tomto roce pracovala na získání dvou grantů financovaných z fondů Evropské unie. Oba granty v celkové hodnotě 9 miliónů úspěšně získala. Začátkem příštího roku bude předkládat výsledky programu přípravy odborníků pro oblast inovačního podnikání, na kterém spolupracovala s kolegy z Ruska.

Radek Řechka považuje současný rekord v počtu nových studentů především za velký závazek i motivaci pro další rozvoj. „V nejbližší budoucnosti proto budeme klást velký důraz na přípravu nových oborů studia, chtěli bychom otevřít magisterské studium a rádi bychom také dále pracovali na vývoji školního e-learningového systému včetně obsahu financovaného z grantu EU.

Vysoká škola manažerské informatiky a ekonomiky, a.s. (VŠMIE) byla založena v roce 2001 jako soukromá vysoká škola s tříletým studijním programem (Bc.) v oborech Aplikovaná informatika, Manažerská ekonomika, Právo v podnikání a Právo ve veřejné správě. Nyní nově také Management ochrany Životního prostředí. Všechny jsou zaměřeny na informatiku a ekonomiku, právo či životní prostředí, v každém je však kladen důraz na jednu z těchto tří oblastí. Kromě samotné výuky se VŠMIE a její pracovníci zabývají další tvůrčí, výzkumnou a vědeckou činností.

VŠMIE dbá nejen na kvalitu svých výukových programů, ale také na sepětí s odbornou praxí. Mezi její nejvýznamnější partnery patří už několik let společnosti IBM, Hewlett-Packard, Komerční banka a další. Dalším významným úspěchem je získání akreditace Cisco Academy od společnosti Cisco Systems. VŠMIE je mimo jiné aktivním členem vzdělávacího systému Netacad. Na půdě školy pravidelně probíhají kurzy CCNA (Cisco Certified Network Asociate), přičemž účast na těchto vzdělávacích programech je pro všechny studenty školy zdarma.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).