Významný internetový portál - MSN.Atlas - bude využívat služeb největšího alternativního operátora

Významný internetový portál – MSN.Atlas – bude využívat služeb největšího alternativního operátora

Praha, 6. srpna 2001 – Společnost GTS, největší alternativní telekomunikační operátor poskytující široké portfolio hlasových, datových a internetových služeb v České republice, se stává poskytovatelem internetového připojení pro internetový portál MSN.Atlas. V současné době by již měla být většina serverů portálu MSN.Atlas připojena k páteřní síti GTS.

GTS bude pro internetový portál MSN.Atlas poskytovat internetové připojení a služby tzv. serverhousingu (fyzické umístění a spravování serveru) v nově otevřeném datovém centru GTS Telehouse.

„Ani sebekvalitnější internetová služba nemůže být úspěšná, pokud k ní její uživatelé nemají naprosto spolehlivý přístup,“ říká Pavel Sodomka, ředitel pro strategický rozvoj společnosti Atlas.cz a doplňuje: „Spolupráce se společností GTS je pro nás proto logickým krokem“.

David Duroň, marketingový ředitel GTS, k tomu dodává:„Jsme velmi potěšeni, že si jeden z nejvýznamějších českých internetových portálů vybral jako poskytovatele internetového připojení právě GTS. Tato volba potvrzuje, že internetové služby GTS jsou schopné obstát i ve velmi silné konkurenci, která v současné době na trhu internetového připojení panuje. Věříme, že špičkovou kvalitu datového centra GTS Telehouse a našich služeb ocení nejen samotní zástupci portálu, ale zejména koncoví uživatelé jeho služeb.“

GTS v současné době disponuje mezinárodní přenosovou kapacitou 2×2,5 Gb/s (2,5 Gb/s do Vídně, 2,5 Gb/s do Berlína a 155 Mb/s do Bratislavy) do páteřní sítě EBONE.

„Naši zákazníci mohou využívat několikanásobně vyšší kapacitu, než jakou disponují ostatní ISP na českém trhu. Síť GTS je díky této kapacitě doslova nepřetížitelná a proto je často využívána i ostatními ISP,“ doplňuje David Duroň.

O společnosti GTS

GTS je dnes největším alternativním telekomunikačním operátorem v České republice poskytujícím komplexní, cenově zvýhodněnou nabídku hlasových, datových, internetových, operátorských a integrovaných služeb na nejvyšší úrovni.

Cílem společnosti GTS je nabízet zákazníkům jedinečnou kombinaci kvalitních telekomunikačních služeb a tím si udržet pozici největšího alternativního telekomunikačního operátora. Také proto GTS neustále rozšiřuje svoji síť a pokrytí jednotlivých měst na našem území, stejně jako se aktivně věnuje tvorbě nových produktů a cenově zvýhodněných balíčků služeb šitých na míru.

Společnost GTS v současnosti provozuje špičková datová centra v Praze, Brně a Ostravě. V červnu v Praze otevřela GTS nové datové centrum GTS Telehouse nabízející zákazníkům špičkový datový servis na ploše více než 2000 m2. V další fázi připravuje společnost otevření nového datového centra v Plzni.

Tržby společnosti GTS za rok 2000 dosáhly 1,270 mld.Kč, což představuje takřka dvojnásobný nárůst ve srovnání s rokem 1999. Pro rok 2001 plánuje společnost tržby ve výši 2 mld. korun.

Více informací naleznete na www.gtsgroup.cz.

O společnosti ATLAS.CZ, a.s.

ATLAS.CZ, a.s. (http://msn.a­tlas.cz) je česká akciová společnost, provozující přední portál v České republice. Cílem je poskytovat všem uživatelům Internetu rychlé, profesionální a spolehlivé portálové služby v plné šíři a tím jim umožnit snadnou orientaci v Internetu. ATLAS.CZ poskytuje kromě jiného vyhledávání, zpravodajství, personalizaci, freemail, freewebhosting a obchodování (nákupy, aukce).

Pro další informace kontaktujte prosím:

David Duroň
GTS, marketingový ředitel
Tel.: 96 157 376
David.duron@gtsgrou­p.cz

Za společnost Atlas.cz :
Petr Kapalín
INTENSITY public relations agency
Tel.: +420 606 634 555
Petr.kapalin@in­tensity.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).