Xerox představuje iGen4 EXP - vylepšení nejpoužívanějšího digitálního barevného systému

[Tisková zpráva] Praha, 22. listopadu 2010 – Dva roky po uvedení přelomového systému iGen4® se stovkami spokojených zákazníků a miliardami ziskových výstupů představuje Xerox jeho novou verzi. Nyní je tak digitální barevný produkční systém společnosti Xerox ještě dokonalejší.

Doba čtení: 2 minuty
iGen4 EXP je nejnovějším modelem navrženým na základě oceňované platformy iGen4. Uživatelům přináší okamžitý nárůst produktivity díky novým předtiskovým a dokončovacím možnostem a největšímu digitálnímu archovému řešení na trhu.

Nový systém přichází s téměř o 50 procent větší plochou výstupu ve srovnání s konkurencí. Výsledkem jsou prodejnější výstupy a vyšší zisky.

„Špičkové parametry systému iGen4 umožnily poskytovatelům tiskových služeb posunout hranice digitálního tisku a urychlit růst v oblastech, jako jsou prodejní materiály, direct mail a fotografické publikace,” řekl Eric Armour, prezident divize Graphic Communications Business Group společnosti Xerox. „iGen4 EXP uživatelům uvolní ruce – doba nastavování je kratší, produktivita vyšší a nové aplikace s vysokou hodnotou lze vytvářet v režimu 24/7.“

Mezi základní parametry systému iGen4 EXP patří:

Největší formát papíru (364×660 mm) ve své třídě – iGen4 EXP bez problémů produkuje vícestránkové úlohy, jako jsou trojdílné brožury v plné velikosti, pohlednice a blahopřání nebo speciální velké přebaly knih v uvedeném formátu. Větší formát papíru se tiskne rychlostí 40 listů za minutu a výrazně zvyšuje tiskovou rychlost systému iGen4 na 120 výstupů ve formátu A4 za minutu. Díky tomu mohou uživatelé realizovat více úloh.

Tisková  media lze podávat z modifikovaného podavače papíru nebo ze systému rolí. Vykladač Multigraf shromažďuje výstup velkých listů a stohuje je na pohyblivé vozíky pro jednoduchý přesun k řezání, lakování a dalšímu dokončování.

Automatizované  řešení Web to Finish umožňuje automatizované řízení úloh od objednání až po dokončení výstupu bez jakéhokoliv manuálního nastavování nebo přerušování. Řešení využívá výhod sady Xerox FreeFlow® Digital Workflow Collection, spolu se softwarem a dokončovacími možnostmi od obchodních partnerů společnosti Xerox, a zjednodušuje pracovní postupy ihned po příjmu objednávky tím, že podle potřeby rychle mění a synchronizuje produkční parametry.

Integrace s Adobe PDF Print Engine umožňuje rychlý a spolehlivý tisk souborů v originálním formátu Adobe PDF. Rozšířené možnosti předtiskové přípravy zlepšují práci s přímými barvami a průhlednostmi, kde výsledkem je méně kontrolních operací.

Xerox iGen4 EXP byl vystavený na stáncích Xerox na veletrhu Graph Expo 2010 v Chicagu od 3. do 6. října.