Zástupci evropských elektronických komunikací

[Tisková zpráva] Ochranářská politika členských států EU v elektronických komunikacích vede ke značným hospodářským ztrátám

Praha, 30. března 2006 Představitelé Evropské asociace kompetitivních komunikací (ECTA) jednali včera v Bruselu s předsedou Komise Josém Manuelem Barrosou a členkou Komise pro informační společnost a média Viviane Redingovou. Zástupci ECTA vyzvali Komisi, aby učinila zásadní kroky na cestě k odstranění dosavadní ochranářské politiky členských států EU v elektronických komunikacích. Nedostatečná hospodářská soutěž v oboru je totiž hlavní překážkou větších investic a inovace a poškozuje tak ve svém důsledku evropské spotřebitele a podnikatele.

Podle nezávislé studie „Evropské investiční ztráty v telekomunika­cích“, kterou představitelé ECTA Barrosovi předali, by zlepšení současné nedokonalé úrovně regulace elektronických komunikací mohlo přinést nové investice do odvětví až v hodnotě 14 miliard €. Tato analýza společnosti SPC Network se kromě jiného opírá též o tři studie úrovně regulačního prostředí, které ECTA v minulých letech provedla.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).