Hlavní navigace

Názor k článku Několik potíží s "úspěšnými" servery od Mart - Autor článku staví svůj názor na myšlence, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 12. 2005 23:35

    Mart (neregistrovaný)
    Autor článku staví svůj názor na myšlence, že majitel úzce zaměřeného serveru není schopen (či ochoten) tvořit obsah a zároveň testovat 20 redakčních systémů, hledat možnosti finančního ohodnocení atd.

    To je ale přece pro byznys typické. V základech nauky o podnikání se dozvíte, že i živnostník je top manažerem. Protože musí zvládat celou řadu činností, které je třeba zajistit - i úspěšný malíř pokojů musí kromě manuálních schopností zvládat i oslovování starých zákazníků, prezentovat se v lokálních periodikách, starat se o svou "značku", řídit a motivovat své případné podřízené atd. Právě schopnost podnikatele zastávat kvalitně i činnosti, na které není speciálně vyškolen, z něho dělá úspěšného podnikatele.

    V této souvislosti mi připadá úsměvné poukazovat na to, že většina lidí není schopna kromě svého tématu obsáhnout další nezbytné úkony pro úspěch celého byznysu. Pokud nejsou, neuspějí nejen se svým internetovým projektem, ale ani nikde jinde na trhu. V USA se traduje, že do 5 let zanikne 95 % nových firem.

    Článek tedy neříká nic jiného, než že podnikání je těžké a to internetové není o nic snazší. Jestli chcete jenom malovat pokoje, tak se nechte zaměstnat. Pokud máte vyšší ambice a vůli neustále se učit nové věci, tak si založte malířskou firmu. Článek pana Zandla byl tedy k věci, zato tento reagující text zcela zbytečný.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).