Hlavní navigace

Názor k článku Zablýsklo se na lepší časy v internetové telefonii? od Dan Ohnesorg - Snad neexistuje mobilni operator, ktery by nemel nejake...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 1. 2009 0:37

    Dan Ohnesorg
    Snad neexistuje mobilni operator, ktery by nemel nejake to volani pritelkyni zdarma, resp. za mesicni pausal.

    VoIP je mnohem zajimavejsi pro firmy. Jednak kvuli usporam a jednak kvuli mnohem snazsi skalovatelnosti a uzasnym moznostem programovani. Predstavte si, ze mate ustrednu potrebujete pridat 10 linek. To nekdy znamena, ze musite koupit kartu se 48 porty. A to neni nic levneho.

    Chcete si poridit nejake mazane smerovani hovoru? Treba zajistit, ze kdyz mate GSM branu a volate z ni ven, tak ten kdo zavola zpet se dovola tomu, kdo ho volal ven? Tak na to muzete bud u klasicke ustredny zapomenout a nebo si tam date VoIPovou a naprogramujete si takove NATovani za chvili.

    Objevuji se prvni vlastovky v konvergenci GSM a SIP, takze si muzete nechat soucasne vyzvanet mobil a pevny telefon na stole a vzit hovor tam, kde je to vyhodnejsi.

    Chcete lidem posilat s prichozim hovorem zpravy na displej telefonu? Opet na softwarove ustredne jednoducha vec, na klasickych byt i systemovych telefonech jste omezeni par funkcemi, ktere tam vyrobce zadratoval. Posilani textu se signalizaci hovoru na ISDN nechodilo na linkach O2 vubec nikdy.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).