Hlavní navigace

Google+ dnes definitivně končí a začíná mazat uživatelské účty

Sdílet

David Slížek

Ukončení provozu a začátek mazání nahraného uživatelského obsahu. Google+ pro osobní použití dnes (2. dubna 2019) vstupuje do poslední fáze svého života. 

Neznamená to, že se na stránky Google+ už vůbec nedostanete. Firma v nápovědě upozorňuje na to, že mazání obsahu potrvá několik měsíců a nějaký obsah může být po tuto dobu zachován. 

„Uživatelé mohou například stále vidět části svého účtu Google+ v protokolu aktivit a nějaký obsah na Google+ od běžných uživatelů může zůstat viditelný pro uživatele G Suite, dokud nebude Google+ pro běžné uživatele smazán,“ popisuje Google.

Dokud služba váš obsah skutečně nesmaže, můžete si jej stáhnout a uložit nebo svůj účet sami zrušit. Část obsahu ale bude Google+ bude nadále uchovávat. Jde o případy, kdy „…je nutné jeho uchování za účelem dodržení platného zákona, nařízení, právního řízení, právní povinnosti (včetně právní povinnosti uchovávat informace) či žádosti státní správy.“ 

Velká část obsahu Google+ by měla přežít také díky aktivitě Internet Archive, kterému se díky podpoře dobrovolníků podařilo většinu veřejného obsahu sociální sítě zazálohovat pro budoucí generace.

Důležité také je, že končí „jen“ veřejná část služby pro osobní použití, její verze pro firmy ale bude fungovat dál.

Další podrobné informace ke konci Google+ najdete v nápovědě Googlu.

Našli jste v článku chybu?
Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?

Žádné názory