Hlavní navigace

Age of Empires Online uvede Microsoft v příštím roce

19. 8. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Asi jen těžko by se hledal vyznavač strategických počítačových her, který by alespoň neslyšel o slavné herní sérii Age of Empires. Microsoft na konferenci Gamescom 2010 oznámil, že pracuje na Age of Empires Online, dalším evolučním stupni této herní klasiky. Na vývoji online verze Age of Empires spolupracuje Microsoft Game Studios s Robot Entertainment. Zatím běží uzavřené betatestování, k němuž bude během několika týdnů přizvána i část veřejnosti. Zájemci si mohou vyplnit formulář se žádostí o…

Asi jen těžko by se hledal vyznavač strategických počítačových her, který by alespoň neslyšel o slavné herní sérii Age of Empires. Microsoft na konferenci Gamescom 2010 oznámil, že pracuje na Age of Empires Online, dalším evolučním stupni této herní klasiky. Na vývoji online verze Age of Empires spolupracuje Microsoft Game Studios s Robot Entertainment. Zatím běží uzavřené betatestování, k němuž bude během několika týdnů přizvána i část veřejnosti. Zájemci si mohou vyplnit formulář se žádostí o přístup k betaverzi a zkusit štěstí. Betaverze bude k dispozici pouze v angličtině.

Ostrou verzi Age of Empires Online hodlá Microsoft uvést v příštím roce. Cenu teprve upřesní, stejně tak hardwarové nároky. Určitě ale budou podporovány systémy Windows XP, Windows Vista a Windows 7. Betatesteři si mají připravit počítač dosahující skóre Windows Experience Index od 3.0 výše. Tedy počítač s 2GHz procesorem, jedním až dvěma gigabajty operační paměti a grafickou kartou s alespoň 128 MB vlastní paměti. Nároky ostré verze se ale mohou lišit. Distribuována má být výhradně po Internetu a vedle angličtiny bude k dispozici francouzština, němčina, italština a španělština. (Tisková zpráva)

Autor článku

Autor je nezávislý novinář a publicista věnující se informatice, elektronice a telekomunikacím. V těchto oborech i podniká. Se serverem Lupa.cz spolupracuje již řadu let jako externí redaktor.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).