Hlavní navigace

Alza.cz začíná posílat zboží zákazníkům ze států Evropské unie

9. 9. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pro objednávky ze zahraničí spustila firma anglický web na doméně alzashop.com. Zatím půjde jen o zásilkový prodej, pobočky v zahraničí Alza.cz otevírat neplánuje.

Největšímu tuzemskému e-shopu Alza.cz začíná být zřejmě český a slovenský trh malý. Firma dnes oznámila, že začíná přijímat objednávky z vybraných evropských států. Zboží z tuzemských skladů tak může být ode dneška expedováno do 26 zemí Evropy. Zákazníci ze zahraničí si ale budou pochopitelně muset připlatit za poštovné. Například zásilka do Velké Británie vyjde nejlevněji na 12,36 eur (341 Kč).

Zákazníci z Evropy mohou nakupovat prostřednictvím domény alzashop.com, na které běží e-shop v angličtině. Lokalizaci do jednotlivých jazyků byste hledali marně. Stejně tak ceny jsou dostupné pouze v eurech, což například pro zákazníky z Velké Británie či Dánska není úplně ideální.

Alza.cz zvolila pro expanzi do zahraničí podobný koncept jako e-shop Parfums.cz. Ten taktéž obsluhuje většinu trhů, na kterých působí, ze svého logistického centra v Rajhradu. Obdobně funguje i společnost Maternia, provozující eshop vasecocky.cz.

UX DAy - tip 2

Kamenné pobočky v zahraničí Alza.cz v současné době neplánuje. Podle zástupců firmy se ale počítá s budováním dalších logistických center, která pomohou optimalizovat logistické náklady spojené s pokrytím evropského trhu.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Internetové novinařině se věnuje od roku 2005, kdy začal jako redaktor pracovat pro vydavatelství Internet Info.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).