Hlavní navigace

Názory k článku Amazon čelí v Německu skandálu kvůli sledování a zastrašování zaměstnanců

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 2. 2013 16:53

    JKL (neregistrovaný)

    Jaká "zrůdnost globalizace"? Na globalizaci není nic zrůdného a navíc je to nezastavitelný proces, který existuje už od pravěku a dále pokračuje až nakonec bude dovršený vynálezem a zpřístupněním teleportace pro kohokoli. Takže budete klidně moci ráno vstát na chalupě v Krkonoších z postele a za 30 minut se hlásit v kanceláři šéfa v New Yorku.

    Jediná možnost jak "brzdit" nebo "zastavit" globalizaci je ničit technologie, rvát ze země kabely, kolejnice, likvidovat dálnice, sestřelovat satelity a pálit učebnice jazyků :-D. Což je ale krok zpět a nikomu to neprospěje.

    Proto se vždy směju, když čtu o "odpůrcích globalizace". Je to stejná blbost jako "odpůrce gravitace".

    Lidská přirozenost je sdružovat se a komunikovat každý s každým, poznávat nové. Už za středověku chodili lidé "do světa", akorát pěšky a většinou se jednalo jenom o pár desítek až stovek kilometrů. Dnešní technika nám umožňuje alespoň slovně a písemně komunikovat s kýmkoliv na planetě okamžitě a jít na brigádu nebo změnit práci celkem bez obtíží alespoň v rámci jednoho kontinentu, přičemž složitější firemní kooperace už lze realizovat opět v rámci celé planety.

    Ovšem tak v roce 2150 bude úplně běžné, že jako teď napíšete e-mail nebo zavoláte (tj. přesouváte své myšlenky) komukoliv, kdykoliv v rámci celé planety, tak se budete přesouvat úplně stejně rychle fyzicky. Tak bude globalizace, alespoň na úrovni naší planety, skutečně dokončená - vzdálenost už nebude problém a bude záležet skutečně jen na schopnostech a dovednostech než na místě bydliště... Což bude skutečný problém pro neschopné lidi, protože někdo vzdálený 20 000 km bude stejná konkurence jako soused ve vedlejším domě.

    Což si myslím, že je hlavní motivace "odpůrců globalizace". Člověk, který si je jistý svými schopnostmi, kvalitami a kdykoliv ví, že může ukázat své výsledky, které jsou skvělé, se globalizace nebojí, ale má ji naopak rád.

  • 19. 2. 2013 16:28

    Tchor je náckovská značka, ktorú vyrábajú arabi (neregistrovaný)

    "Někteří z nich nosili oblečení značky Thor Steinar, která je oblíbená mezi příznivci neonacismu a extrémní pravice. Paradoxní je, že Amazon zmiňovanou značku z těchto důvodů přestal v roce 2009 prodávat."

    Kde sa tam hororí že to sú nacisti? Tak ako sa zachoval Amazon by sa mal zachovať každý a týchto hulvástkych vymletých náckov poslať v vode. Sú to vylízané pelice s IQ nižším ako cigáni z osady čo sa krížia generácie medzi sebou. Článok je korekný, ja byť nemusím ;-)

  • 19. 2. 2013 15:36

    test user (neregistrovaný)

    +1

    To jako protoze mam bundu od Thor Steinar, tak jsem jako neonacista??? OMG... A to asi bude zase nejaky vyplod "duhovych deti".

    Jako sorry, ale to, ze mam na bunde Drakkar preci nema nic spolecneho s nacisty, ne?

  • 19. 2. 2013 14:46

    Mareš (neregistrovaný)

    A autor článku (který už jsem před nedávnem četl někde jinde, mimochodem) se zřejmě inspiroval Goebbelsem, protože to s tím Hessem a Thorem Steinarem je skvělá ukázka propagandy. Poukazovat na něco (zde domnělý neonacismus ostrahy), co se skutečným problémem (zde se zrůdností globalizace a s praseckým přístupem korporací k vyčíslitelným a nahraditelným "lidským zdrojům") vůbec nesouvisí, a to jen proto, aby byla u čtenáře vyvolána emocionální odezva a mysl odvedena žádoucím směrem... bravo, pohrobci Rudého práva a Völkischer Beobachteru. :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).