Hlavní navigace

Amazon si nechal patentovat něco jako Google Glass. Využije je pro skladníky

19. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Google je odložil, Amazon rukavici zvedá. Tým Jeffa Bezose našel pro chytré brýle využití.

„I skladník může mít vlastní chytré brýle,“ řekl Oldřich Nový v legendárním snímku Světáci. A v Amazonu se dočkají. Podle patentu, který si globální e-shop podal, by měly brýle zjednodušit orientaci a vyhledávání v ohromných skladech firmy. 

Podle serveru Venture Beat by se mohli skladníci proměnit v „armádu pseudo-kyborgů, kteří dokáží velmi rychle identifikovat zboží k odeslání“. Brýle totiž sledují především informace na balíčcích – čárové nebo QR kódy a adresy zákazníků. 

BRAND24

Skladník pak dostane plno dalších informací k balíku bez toho, aby ho musel brát do rukou a nějak ho studovat. V okamžiku, kdy brýle zachytí první informace o zásilce, provedou zaměstnance celým procesem. Nemusí nic řešit, jen vykonávat pokyny. 

Jak se s novinkou spřátelí zaměstnanci skladů a především jejich odbory, se teprve uvidí. Každopádně chytré brýle mohou zrychlit a zjednodušit práci, ale na úkor rozhodování lidí. A Venture Beat tak není možná moc daleko od pravdy, když hovoří o proměně zaměstnanců Amazon v pseudo-kyborgy. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Po klasickém desetiletém novinářském kolečku (on-line, papír, televize) se vrátil zase na web a je mu dobře. Více na LinkedIn.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).